Terug

Witte bonenschotel

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 koolrabi of meiraapje
  • 1 dunne winterwortel
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 1 groot blik of pot witte bonen
  • 4 takjes peterselie
  • 2 volkoren boterhammen

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 217 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  2. Schil de koolrabi of het meiraapje dun en snijd het in blokjes.
  3. Maak de wortel schoon en snijd hem in plakjes.
  4. Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.
  5. Voeg de blokjes koolrabi en de plakjes wortel toe met de tomatenblokjes en de Provençaalse kruiden en stoof het geheel 5 minuten.
  6. Spoel de witte bonen af.
  7. Schep de witte bonen door de groente en warm het gerecht goed door.
  8. Was de peterselie en knip het klein. Meng de peterselie door de bonen. Geef het brood erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 531 kcal
Koolhydraten 70,4 gr
Vetten 9,4 gr
Vezels 28,8 gr
Eiwitten 27 gr
Verzadigd vet 1,7 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 2,7 gr
Meerv. onv. vet 3,8 gr
Cholesterol 0,4 mg
Suikers 17,6 gr
Zout 1,39 gr
Calcium 298 mg
Magnesium 153,7 mg
Fosfor 491,2 mg
Kalium 1812,4 mg
Ijzer 8,5 mg
Jodium 30,4 µg
Koper 0,91 mg
Zink 3,29 mg
Seleen 14,1 µg
Vitamine A 502 µg
Vitamine B1 0,43 mg
Vitamine B2 0,2 mg
Vitamine B3 3 mg
Vitamine B6 0,453 mg
Foliumzuur 168,8 µg
Vitamine B12
Vitamine C 59,5 mg
Vitamine D
Vitamine E 5 mg
Vitamine K1 26,1 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu