Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 venkel
- 1 courgette
- 1 paprika
- 100 gram champignons
- 1 eetlepel olie
- peper, nootmuskaat
- tijm
- 600 gram aardappelen
- 2 mootjes vis, bijv. kabeljauw, wijting, tilapia
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 100 ml halfvolle melk
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 46 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangeren
Bereiding
- Maak de groente schoon. Snijd de venkel in dunne parten, schaaf de courgette in dunne plakken, snijd de paprika in repen en de champignons in plakjes.
- Druppel wat olie over de groente.
- Verwarm een grillpan. Gril de groente in een paar minuten gaar.
- Laat de groente afkoelen en bestrooi het met wat peper en tijm.
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Bestrooi de vismootjes met wat peper. Bak de vis in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar.
- Breng de melk aan de kook.
- Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree. Geef de vis en de gegrilde groente erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 517 kcal |
Koolhydraten | 54,3 gr |
Vetten | 16 gr |
Vezels | 9,6 gr |
Eiwitten | 34,1 gr |
Verzadigd vet | 2,9 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 5,4 gr |
Meerv. onv. vet | 6,6 gr |
Cholesterol | 38,2 mg |
Suikers | 9,3 gr |
Zout | 0,55 gr |
Calcium | 251,8 mg |
Magnesium | 130,6 mg |
Fosfor | 627,4 mg |
Kalium | 2202,2 mg |
Ijzer | 5,8 mg |
Jodium | 265,7 µg |
Koper | 0,4 mg |
Zink | 2,38 mg |
Seleen | 27 µg |
Vitamine A | 136,4 µg |
Vitamine B1 | 0,38 mg |
Vitamine B2 | 0,34 mg |
Vitamine B3 | 7 mg |
Vitamine B6 | 0,876 mg |
Foliumzuur | 142,1 µg |
Vitamine B12 | 2,23 µg |
Vitamine C | 72,8 mg |
Vitamine D | 1,9 µg |
Vitamine E | 6,1 mg |
Vitamine K1 | 42 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.