Terug

Gegrilde groente met champignons

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 venkel
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 100 gram champignons
  • 1 eetlepel olie
  • peper, nootmuskaat
  • tijm
  • 600 gram aardappelen
  • 2 mootjes vis, bijv. kabeljauw, wijting, tilapia
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 100 ml halfvolle melk

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 46 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    eiwitrijk
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de venkel in dunne parten, schaaf de courgette in dunne plakken, snijd de paprika in repen en de champignons in plakjes.
  2. Druppel wat olie over de groente.
  3. Verwarm een grillpan. Gril de groente in een paar minuten gaar.
  4. Laat de groente afkoelen en bestrooi het met wat peper en tijm.
  5. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  6. Bestrooi de vismootjes met wat peper. Bak de vis in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar.
  7. Breng de melk aan de kook.
  8. Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree. Geef de vis en de gegrilde groente erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 517 kcal
Koolhydraten 54,3 gr
Vetten 16 gr
Vezels 9,6 gr
Eiwitten 34,1 gr
Verzadigd vet 2,9 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 5,4 gr
Meerv. onv. vet 6,6 gr
Cholesterol 38,2 mg
Suikers 9,3 gr
Zout 0,55 gr
Calcium 251,8 mg
Magnesium 130,6 mg
Fosfor 627,4 mg
Kalium 2202,2 mg
Ijzer 5,8 mg
Jodium 265,7 µg
Koper 0,4 mg
Zink 2,38 mg
Seleen 27 µg
Vitamine A 136,4 µg
Vitamine B1 0,38 mg
Vitamine B2 0,34 mg
Vitamine B3 7 mg
Vitamine B6 0,876 mg
Foliumzuur 142,1 µg
Vitamine B12 2,23 µg
Vitamine C 72,8 mg
Vitamine D 1,9 µg
Vitamine E 6,1 mg
Vitamine K1 42 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu