Fout
Ingrediënten
2 personen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram sperziebonen
- 3 rijpe tomaten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 laurierblad
- 1 schijf citroen
- peper
- 150 gram zilvervliesrijst
- 6 takjes koriander
- 6 takjes koriander
- 150 gram rundergehakt
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 146 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers, breek de sperziebonen eenmaal en snijd de tomaten in parten.
- Fruit 3/4 van de ui en de knoflook in de olie.
- Voeg de tomaten, het laurierblad, de schijf citroen en royaal peper toe. Smoor de tomaten in 15 minuten tot een saus.
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Was de koriander. Knip de steeltjes klein en houd de blaadjes apart.
- Maak het gehakt aan met de rest van de ui, koriandersteeltjes en peper. Vorm er kleine balletjes van.
- Bak de gehaktballetjes in de hete margarine in 10 minuten gaar en bruin.
- Voeg de sperziebonen toe aan de tomatensaus en stoof dit in ca. 10 minuten gaar.
- Verwijder het laurierblad en strooi er klein geknipte korianderblaadjes over.
- Serveer de rijst en gehaktballetjes erbij.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 579 kcal |
| Koolhydraten | 65,8 gr |
| Vetten | 20,8 gr |
| Vezels | 11 gr |
| Eiwitten | 26,2 gr |
| Verzadigd vet | 5,6 gr |
| Trans vet | 0,3 gr |
| Enkelv. onv. vet | 9,6 gr |
| Meerv. onv. vet | 3,8 gr |
| Cholesterol | 33,1 mg |
| Suikers | 6,7 gr |
| Zout | 0,33 gr |
| Calcium | 150,2 mg |
| Magnesium | 197,9 mg |
| Fosfor | 480,4 mg |
| Kalium | 1297,7 mg |
| Ijzer | 5,4 mg |
| Jodium | 14,2 µg |
| Koper | 0,43 mg |
| Zink | 5,19 mg |
| Seleen | 13,8 µg |
| Vitamine A | 156 µg |
| Vitamine B1 | 0,45 mg |
| Vitamine B2 | 0,31 mg |
| Vitamine B3 | 9 mg |
| Vitamine B6 | 0,7 mg |
| Foliumzuur | 169,5 µg |
| Vitamine B12 | 1,46 µg |
| Vitamine C | 33,4 mg |
| Vitamine D | 0,8 µg |
| Vitamine E | 3,7 mg |
| Vitamine K1 | 70,5 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.