Terug

Snelle stoof met macaroni

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dunne winterwortel
  • 200 gram hamlap
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout
  • tijm
  • 1 gedroogd pepertje
  • 1 rode paprika
  • 200 gram volkoren macaroni
  • 100 gram diepvries doperwtjes

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 207 x
  • Labels
  • eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    geschikt voor zwangeren
    budget
    vrij van melk

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  2. Maak de wortel schoon en snij hem in plakjes.
  3. Snijd het vlees in blokjes.
  4. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees bruin.
  5. Bak de ui, de knoflook en de wortel kort mee. 
  6. Voeg de tomatenblokjes en wat tijm toe en verkruimel het pepertje erover.
  7. Stoof het vlees 20 minuten.
  8. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  9. Doe de paprika bij het vlees en stoof het geheel nog 5 minuten.
  10. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  11. Kook de doperwtjes in een bodempje water in 2 minuten gaar.
  12. Serveer de macaroni en de doperwtjes bij het vlees.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 613 kcal
Koolhydraten 84,3 gr
Vetten 9,7 gr
Vezels 13,2 gr
Eiwitten 40,7 gr
Verzadigd vet 1,9 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 3,1 gr
Meerv. onv. vet 3,5 gr
Cholesterol 51,1 mg
Suikers 12,6 gr
Zout 0,28 gr
Calcium 121,3 mg
Magnesium 188,1 mg
Fosfor 756,8 mg
Kalium 1505,5 mg
Ijzer 6,8 mg
Jodium 9 µg
Koper 0,77 mg
Zink 6,35 mg
Seleen 18 µg
Vitamine A 547,6 µg
Vitamine B1 1,52 mg
Vitamine B2 0,46 mg
Vitamine B3 14,4 mg
Vitamine B6 1,241 mg
Foliumzuur 101,3 µg
Vitamine B12 0,49 µg
Vitamine C 60,4 mg
Vitamine D 0,7 µg
Vitamine E 5,3 mg
Vitamine K1 44,1 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu