Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 dunne winterwortel
- 200 gram hamlap
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 200 gram tomatenblokjes zonder zout
- tijm
- 1 gedroogd pepertje
- 1 rode paprika
- 200 gram volkoren macaroni
- 100 gram diepvries doperwtjes
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 207 x
- Labels
-
eiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesgeschikt voor zwangerenbudgetvrij van melk
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Maak de wortel schoon en snij hem in plakjes.
- Snijd het vlees in blokjes.
- Verwarm de margarine en bak hierin het vlees bruin.
- Bak de ui, de knoflook en de wortel kort mee.
- Voeg de tomatenblokjes en wat tijm toe en verkruimel het pepertje erover.
- Stoof het vlees 20 minuten.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
- Doe de paprika bij het vlees en stoof het geheel nog 5 minuten.
- Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Kook de doperwtjes in een bodempje water in 2 minuten gaar.
- Serveer de macaroni en de doperwtjes bij het vlees.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 613 kcal |
Koolhydraten | 84,3 gr |
Vetten | 9,7 gr |
Vezels | 13,2 gr |
Eiwitten | 40,7 gr |
Verzadigd vet | 1,9 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 3,1 gr |
Meerv. onv. vet | 3,5 gr |
Cholesterol | 51,1 mg |
Suikers | 12,6 gr |
Zout | 0,28 gr |
Calcium | 121,3 mg |
Magnesium | 188,1 mg |
Fosfor | 756,8 mg |
Kalium | 1505,5 mg |
Ijzer | 6,8 mg |
Jodium | 9 µg |
Koper | 0,77 mg |
Zink | 6,35 mg |
Seleen | 18 µg |
Vitamine A | 547,6 µg |
Vitamine B1 | 1,52 mg |
Vitamine B2 | 0,46 mg |
Vitamine B3 | 14,4 mg |
Vitamine B6 | 1,241 mg |
Foliumzuur | 101,3 µg |
Vitamine B12 | 0,49 µg |
Vitamine C | 60,4 mg |
Vitamine D | 0,7 µg |
Vitamine E | 5,3 mg |
Vitamine K1 | 44,1 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.