Terug

Kruidige citroenrijst met noten

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram snijbonen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 rode of groene peper
  • 1 citroen
  • stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 50 gram pecannoten, ongezouten

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 117 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    klimaatkanjer
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
  3. Kook de snijbonen in een bodempje water in ca. 8 minuten gaar.
  4. Pel het sjalotje en de knoflook en snijd het in snippers.
  5. Maak de peper schoon en verwijder de pitjes. Snijd de peper in reepjes.
  6. Boen de citroen goed schoon en rasp het gele van de schil. Pers de citroen uit.
  7. Schil het stukje gember en rasp het.
  8. Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de sjalot, de knoflook, de gember, het komijnzaad en de kerrie tot het gaat geuren.
  9. Voeg de reepjes peper, royaal geraspte citroenschil en 2 eetlepels citroensap toe. Voeg de rijst toe en meng alles goed.
  10. Voeg eventueel nog wat citroensap toe.
  11. Strooi de pecannoten erover en geef de snijbonen erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 577 kcal
Koolhydraten 64,1 gr
Vetten 25,8 gr
Vezels 15 gr
Eiwitten 13,3 gr
Verzadigd vet 3,1 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 13,1 gr
Meerv. onv. vet 8,2 gr
Cholesterol
Suikers 3 gr
Zout 0,03 gr
Calcium 137,3 mg
Magnesium 195,8 mg
Fosfor 388 mg
Kalium 805,6 mg
Ijzer 4,6 mg
Jodium 8 µg
Koper 0,62 mg
Zink 2,45 mg
Seleen 10,7 µg
Vitamine A 43,8 µg
Vitamine B1 0,6 mg
Vitamine B2 0,2 mg
Vitamine B3 6,4 mg
Vitamine B6 0,395 mg
Foliumzuur 93,4 µg
Vitamine B12
Vitamine C 31,2 mg
Vitamine D
Vitamine E 4 mg
Vitamine K1 59,2 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu