Fout

Ingrediënten
2 personen
- 150 gram zilvervliesrijst
- 400 gram snijbonen
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalotje
- 1 rode of groene peper
- 1 citroen
- stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel komijnzaad
- 3 theelepels kerriepoeder
- 50 gram pecannoten, ongezouten
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 117 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenklimaatkanjervegetarischvrij van melk
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
- Kook de snijbonen in een bodempje water in ca. 8 minuten gaar.
- Pel het sjalotje en de knoflook en snijd het in snippers.
- Maak de peper schoon en verwijder de pitjes. Snijd de peper in reepjes.
- Boen de citroen goed schoon en rasp het gele van de schil. Pers de citroen uit.
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de sjalot, de knoflook, de gember, het komijnzaad en de kerrie tot het gaat geuren.
- Voeg de reepjes peper, royaal geraspte citroenschil en 2 eetlepels citroensap toe. Voeg de rijst toe en meng alles goed.
- Voeg eventueel nog wat citroensap toe.
- Strooi de pecannoten erover en geef de snijbonen erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 577 kcal |
Koolhydraten | 64,1 gr |
Vetten | 25,8 gr |
Vezels | 15 gr |
Eiwitten | 13,3 gr |
Verzadigd vet | 3,1 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 13,1 gr |
Meerv. onv. vet | 8,2 gr |
Cholesterol | |
Suikers | 3 gr |
Zout | 0,03 gr |
Calcium | 137,3 mg |
Magnesium | 195,8 mg |
Fosfor | 388 mg |
Kalium | 805,6 mg |
Ijzer | 4,6 mg |
Jodium | 8 µg |
Koper | 0,62 mg |
Zink | 2,45 mg |
Seleen | 10,7 µg |
Vitamine A | 43,8 µg |
Vitamine B1 | 0,6 mg |
Vitamine B2 | 0,2 mg |
Vitamine B3 | 6,4 mg |
Vitamine B6 | 0,395 mg |
Foliumzuur | 93,4 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 31,2 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 4 mg |
Vitamine K1 | 59,2 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.