Fout

Ingrediënten
2 personen
- 50 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
- 0.5 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- cayennepeper
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 struikje witlof
- 100 gram gestoomde makreel
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Voorgerecht
- Bekeken 44 x
- Labels
-
geen varkensvleesvrij van glutenvrij van eivrij van melk
Bereiding
- Pureer de gegrilde paprika met het stukje knoflook, de olie, wat cayennepeper en wat balsamicoazijn tot een dressing.
- Maak het witlof schoon en snijd het fijn. Meng er direct de dressing door. Verdeel dit over 2 borden.
- Verdeel de gestoomde makreel in stukjes en leg ze op het witlof.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 221 kcal |
Koolhydraten | 2,8 gr |
Vetten | 18,2 gr |
Vezels | 1 gr |
Eiwitten | 10,6 gr |
Verzadigd vet | 3,8 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 7,8 gr |
Meerv. onv. vet | 5,4 gr |
Cholesterol | 36 mg |
Suikers | 2 gr |
Zout | 0,33 gr |
Calcium | 22 mg |
Magnesium | 19,8 mg |
Fosfor | 127,6 mg |
Kalium | 284,1 mg |
Ijzer | 0,8 mg |
Jodium | 57,9 µg |
Koper | 0,09 mg |
Zink | 0,4 mg |
Seleen | 24,4 µg |
Vitamine A | 47,3 µg |
Vitamine B1 | 0,08 mg |
Vitamine B2 | 0,2 mg |
Vitamine B3 | 5,4 mg |
Vitamine B6 | 0,178 mg |
Foliumzuur | 19 µg |
Vitamine B12 | 3 µg |
Vitamine C | 30,1 mg |
Vitamine D | 2,2 µg |
Vitamine E | 3 mg |
Vitamine K1 | 3,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.