Terug

Witlofsalade met makreel en dressing van gegrilde paprika

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 50 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
  • 0.5 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • cayennepeper
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 struikje witlof
  • 100 gram gestoomde makreel

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Voorgerecht
  • Bekeken 44 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    vrij van gluten
    vrij van ei
    vrij van melk

Bereiding

  1. Pureer de gegrilde paprika met het stukje knoflook, de olie, wat cayennepeper en wat balsamicoazijn tot een dressing.
  2. Maak het witlof schoon en snijd het fijn. Meng er direct de dressing door. Verdeel dit over 2 borden.
  3. Verdeel de gestoomde makreel in stukjes en leg ze op het witlof.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 221 kcal
Koolhydraten 2,8 gr
Vetten 18,2 gr
Vezels 1 gr
Eiwitten 10,6 gr
Verzadigd vet 3,8 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 7,8 gr
Meerv. onv. vet 5,4 gr
Cholesterol 36 mg
Suikers 2 gr
Zout 0,33 gr
Calcium 22 mg
Magnesium 19,8 mg
Fosfor 127,6 mg
Kalium 284,1 mg
Ijzer 0,8 mg
Jodium 57,9 µg
Koper 0,09 mg
Zink 0,4 mg
Seleen 24,4 µg
Vitamine A 47,3 µg
Vitamine B1 0,08 mg
Vitamine B2 0,2 mg
Vitamine B3 5,4 mg
Vitamine B6 0,178 mg
Foliumzuur 19 µg
Vitamine B12 3 µg
Vitamine C 30,1 mg
Vitamine D 2,2 µg
Vitamine E 3 mg
Vitamine K1 3,6 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu