Terug

Rösti met kruidendip

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 kleine ui
  • 450 gram vastkokende aardappelen
  • 0.5 gedroogd pepertje
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 500 gram groene kool
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • 6 sprieten bieslook
  • 4 takjes selderij of dille
  • 4 takjes peterselie
  • 100 ml halfvolle dikke yoghurt

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 62 x
  • Labels
  • balansdag
    eiwitrijk
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren

Bereiding

  1. Pel de ui en rasp hem boven een grote kom.
  2. Schil de aardappelen en rasp ze grof boven de kom met de ui.
  3. Verkruimel het stukje peper boven de geraspte aardappelen. Meng dit goed door elkaar.
  4. Verwarm 2 eetlepels margarine in een grote koekenpan met een antiaanbaklaag. Voeg de aardappelmassa toe en druk dit met een spatel of lepel goed aan.
  5. Bak de aardappelen met een deksel op de pan in ca. 15 minuten gaar en goudgeel.
  6. Keer de rösti eventueel met behulp van een deksel of groot bord en bak de andere kant goudgeel.
  7. Maak de groene kool schoon en snijd de kool in repen. Kook de kool in weinig water in 10 minuten gaar.
  8. Bestrooi de vleesreepjes met peper en bak ze in de rest van de margarine gaar en bruin.
  9. Was de kruiden en knip ze klein. Klop de kruiden door de yoghurt.
  10. Serveer de kruidendip, de kool en het vlees bij de rösti.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 473 kcal
Koolhydraten 47,7 gr
Vetten 17,3 gr
Vezels 8,8 gr
Eiwitten 27,4 gr
Verzadigd vet 3,2 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 6,1 gr
Meerv. onv. vet 6,7 gr
Cholesterol 30,1 mg
Suikers 7,9 gr
Zout 0,22 gr
Calcium 215,6 mg
Magnesium 91,2 mg
Fosfor 389,7 mg
Kalium 1633,2 mg
Ijzer 2,6 mg
Jodium 16,3 µg
Koper 0,3 mg
Zink 2,63 mg
Seleen 13 µg
Vitamine A 192,8 µg
Vitamine B1 1,05 mg
Vitamine B2 0,33 mg
Vitamine B3 9,1 mg
Vitamine B6 1,072 mg
Foliumzuur 135,6 µg
Vitamine B12 0,41 µg
Vitamine C 117,5 mg
Vitamine D 1,4 µg
Vitamine E 5 mg
Vitamine K1 418,7 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu