Fout
Ingrediënten
2 personen
- 1 kleine ui
- 450 gram vastkokende aardappelen
- 0.5 gedroogd pepertje
- 3 eetlepels vloeibare margarine
- 500 gram groene kool
- 150 gram varkensvleesreepjes
- 6 sprieten bieslook
- 4 takjes selderij of dille
- 4 takjes peterselie
- 100 ml halfvolle dikke yoghurt
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 62 x
- Labels
-
balansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangeren
Bereiding
- Pel de ui en rasp hem boven een grote kom.
- Schil de aardappelen en rasp ze grof boven de kom met de ui.
- Verkruimel het stukje peper boven de geraspte aardappelen. Meng dit goed door elkaar.
- Verwarm 2 eetlepels margarine in een grote koekenpan met een antiaanbaklaag. Voeg de aardappelmassa toe en druk dit met een spatel of lepel goed aan.
- Bak de aardappelen met een deksel op de pan in ca. 15 minuten gaar en goudgeel.
- Keer de rösti eventueel met behulp van een deksel of groot bord en bak de andere kant goudgeel.
- Maak de groene kool schoon en snijd de kool in repen. Kook de kool in weinig water in 10 minuten gaar.
- Bestrooi de vleesreepjes met peper en bak ze in de rest van de margarine gaar en bruin.
- Was de kruiden en knip ze klein. Klop de kruiden door de yoghurt.
- Serveer de kruidendip, de kool en het vlees bij de rösti.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 473 kcal |
| Koolhydraten | 47,7 gr |
| Vetten | 17,3 gr |
| Vezels | 8,8 gr |
| Eiwitten | 27,4 gr |
| Verzadigd vet | 3,2 gr |
| Trans vet | 0,1 gr |
| Enkelv. onv. vet | 6,1 gr |
| Meerv. onv. vet | 6,7 gr |
| Cholesterol | 30,1 mg |
| Suikers | 7,9 gr |
| Zout | 0,22 gr |
| Calcium | 215,6 mg |
| Magnesium | 91,2 mg |
| Fosfor | 389,7 mg |
| Kalium | 1633,2 mg |
| Ijzer | 2,6 mg |
| Jodium | 16,3 µg |
| Koper | 0,3 mg |
| Zink | 2,63 mg |
| Seleen | 13 µg |
| Vitamine A | 192,8 µg |
| Vitamine B1 | 1,05 mg |
| Vitamine B2 | 0,33 mg |
| Vitamine B3 | 9,1 mg |
| Vitamine B6 | 1,072 mg |
| Foliumzuur | 135,6 µg |
| Vitamine B12 | 0,41 µg |
| Vitamine C | 117,5 mg |
| Vitamine D | 1,4 µg |
| Vitamine E | 5 mg |
| Vitamine K1 | 418,7 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.