Fout
Ingrediënten
2 personen
- 1 eetlepel rozijnen
- 0.5 rood pepertje
- 2 eetlepels (witte wijn) azijn
- 1 theelepel suiker
- 1 sinaasappel
- 500 gram prei
- 6 aardappelen
- 200 gram kalkoenfilet
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 eetlepel pijnboompitten
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 185 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Was de rozijnen.
- Snijd het stukje peper in smalle reepjes.
- Breng de azijn met 1 eetlepel water, de reepjes peper en de rozijnen aan de kook. Los hierin de suiker op.
- Boen de sinaasappel goed schoon en rasp ca. 3 theelepels van de schil. Pers de sinaasappel uit.
- Roer de geraspte sinaasappelschil en het sap door het azijnmengsel.
- Maak de prei schoon.
- Snijd de prei in stukken van 5 cm. Halveer de stukken als het dikke prei is.
- Kook de prei in weinig water in ca. 8 minuten gaar.
- Laat de groente goed uitlekken en schep het in een schaal.
- Schenk de dressing erover en laat dit 1 uur op een koele plaats marineren.
- Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
- Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi ze met peper.
- Bak de kalkoen in de hete margarine in 10 minuten gaar en bruin.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en strooi ze over de prei. Serveer de aardappelen en de kalkoen bij de prei.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 501 kcal |
| Koolhydraten | 51,3 gr |
| Vetten | 15,5 gr |
| Vezels | 9,7 gr |
| Eiwitten | 33,5 gr |
| Verzadigd vet | 2,1 gr |
| Trans vet | 0,1 gr |
| Enkelv. onv. vet | 5,1 gr |
| Meerv. onv. vet | 7 gr |
| Cholesterol | 60,2 mg |
| Suikers | 14,1 gr |
| Zout | 0,18 gr |
| Calcium | 130,4 mg |
| Magnesium | 112,2 mg |
| Fosfor | 437,1 mg |
| Kalium | 1767,2 mg |
| Ijzer | 3,5 mg |
| Jodium | 18 µg |
| Koper | 0,4 mg |
| Zink | 2,41 mg |
| Seleen | 16,7 µg |
| Vitamine A | 145,9 µg |
| Vitamine B1 | 0,36 mg |
| Vitamine B2 | 0,24 mg |
| Vitamine B3 | 12,7 mg |
| Vitamine B6 | 1,396 mg |
| Foliumzuur | 160,6 µg |
| Vitamine B12 | 1,41 µg |
| Vitamine C | 70,5 mg |
| Vitamine D | 0,8 µg |
| Vitamine E | 6,4 mg |
| Vitamine K1 | 21,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.