Fout
Ingrediënten
2 personen
- 600 gram aardappelen
- 1 limoen
- 2 kleine forellen
- peper, nootmuskaat
- dille (vers of diepvries)
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 400 gram snijbonen
- 100 ml halfvolle melk
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 56 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangeren
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Warm de oven voor op 170 °C.
- Boen de limoen goed schoon en en snijd hem in plakken.
- Was de forellen en dep ze met keukenpapier droog. Bestrooi de vissen van buiten en van binnen met wat peper.
- Leg iedere forel op een stuk bakpapier en vul de buikholtes met de plakken limoen en wat dille. Bestrijk ze met wat margarine.
- Vouw het papier goed dicht, met de sluiting naar boven.
- Leg de pakketjes op de bakplaat in de oven en laat de forel in 20 minuten gaar worden.
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
- Kook de snijbonen in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
- Breng de melk aan de kook.
- Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree. Geef de aardappelpuree en de snijbonen bij de forel.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 525 kcal |
| Koolhydraten | 56,9 gr |
| Vetten | 11,5 gr |
| Vezels | 13,9 gr |
| Eiwitten | 41,5 gr |
| Verzadigd vet | 2,4 gr |
| Trans vet | |
| Enkelv. onv. vet | 3,6 gr |
| Meerv. onv. vet | 4,5 gr |
| Cholesterol | 88,1 mg |
| Suikers | 3,4 gr |
| Zout | 0,35 gr |
| Calcium | 220,4 mg |
| Magnesium | 138 mg |
| Fosfor | 650 mg |
| Kalium | 2032,9 mg |
| Ijzer | 3,3 mg |
| Jodium | 28,4 µg |
| Koper | 0,39 mg |
| Zink | 2,42 mg |
| Seleen | 22,5 µg |
| Vitamine A | 107,9 µg |
| Vitamine B1 | 0,5 mg |
| Vitamine B2 | 0,37 mg |
| Vitamine B3 | 13 mg |
| Vitamine B6 | 1,042 mg |
| Foliumzuur | 125,1 µg |
| Vitamine B12 | 7,38 µg |
| Vitamine C | 45,7 mg |
| Vitamine D | 12,1 µg |
| Vitamine E | 4,3 mg |
| Vitamine K1 | 56,1 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.