Terug

Gevulde forel in bakpapier

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 600 gram aardappelen
  • 1 limoen
  • 2 kleine forellen
  • peper, nootmuskaat
  • dille (vers of diepvries)
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 400 gram snijbonen
  • 100 ml halfvolle melk

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 56 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    eiwitrijk
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Warm de oven voor op 170 °C.
  3. Boen de limoen goed schoon en en snijd hem in plakken.
  4. Was de forellen en dep ze met keukenpapier droog. Bestrooi de vissen van buiten en van binnen met wat peper.
  5. Leg iedere forel op een stuk bakpapier en vul de buikholtes met de plakken limoen en wat dille. Bestrijk ze met wat margarine.
  6. Vouw het papier goed dicht, met de sluiting naar boven.
  7. Leg de pakketjes op de bakplaat in de oven en laat de forel in 20 minuten gaar worden.
  8. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
  9. Kook de snijbonen in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
  10. Breng de melk aan de kook.
  11. Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree. Geef de aardappelpuree en de snijbonen bij de forel.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 525 kcal
Koolhydraten 56,9 gr
Vetten 11,5 gr
Vezels 13,9 gr
Eiwitten 41,5 gr
Verzadigd vet 2,4 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 3,6 gr
Meerv. onv. vet 4,5 gr
Cholesterol 88,1 mg
Suikers 3,4 gr
Zout 0,35 gr
Calcium 220,4 mg
Magnesium 138 mg
Fosfor 650 mg
Kalium 2032,9 mg
Ijzer 3,3 mg
Jodium 28,4 µg
Koper 0,39 mg
Zink 2,42 mg
Seleen 22,5 µg
Vitamine A 107,9 µg
Vitamine B1 0,5 mg
Vitamine B2 0,37 mg
Vitamine B3 13 mg
Vitamine B6 1,042 mg
Foliumzuur 125,1 µg
Vitamine B12 7,38 µg
Vitamine C 45,7 mg
Vitamine D 12,1 µg
Vitamine E 4,3 mg
Vitamine K1 56,1 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu