Fout
Ingrediënten
2 personen
- 2 grote uien
- 2 stengels bleekselderij
- 200 gram riblap
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- peper
- 2 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- 0.25 bouillontablet met minder zout
- 400 gram aardappelen
- 400 gram winterwortels
- tijm
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 63 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Maak de uien en de bleekselderij schoon. Snijd de uien in halve ringen en de bleekselderij in repen.
- Snijd het vlees in blokjes.
- Bak het vlees in de hete margarine bruin. Strooi er wat peper over.
- Bak de uien en de bleekselderij kort mee.
- Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg ze toe aan het vlees.
- Voeg 200 ml water en het stukje bouillontablet toe. Stoof het vlees met een deksel op de pan 2 uur op klein vuur.
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Maak de winterwortels schoon en snijd ze in plakken.
- Doe de aardappelen en de plakken wortel in de pan en stoof het geheel in nog 20 minuten verder gaar.
- Maak op smaak met wat tijm. Verwijder de laurierblaadjes met de kruidnagel.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 525 kcal |
| Koolhydraten | 54,4 gr |
| Vetten | 19,6 gr |
| Vezels | 12,1 gr |
| Eiwitten | 26,9 gr |
| Verzadigd vet | 5,7 gr |
| Trans vet | 0,5 gr |
| Enkelv. onv. vet | 7,1 gr |
| Meerv. onv. vet | 4,9 gr |
| Cholesterol | 52,2 mg |
| Suikers | 13,5 gr |
| Zout | 0,49 gr |
| Calcium | 150,7 mg |
| Magnesium | 86,9 mg |
| Fosfor | 373,8 mg |
| Kalium | 1784,5 mg |
| Ijzer | 4,7 mg |
| Jodium | 14,3 µg |
| Koper | 0,39 mg |
| Zink | 8,12 mg |
| Seleen | 9,6 µg |
| Vitamine A | 1845,2 µg |
| Vitamine B1 | 0,27 mg |
| Vitamine B2 | 0,26 mg |
| Vitamine B3 | 6,4 mg |
| Vitamine B6 | 0,888 mg |
| Foliumzuur | 122 µg |
| Vitamine B12 | 2,01 µg |
| Vitamine C | 32,6 mg |
| Vitamine D | 1,3 µg |
| Vitamine E | 5 mg |
| Vitamine K1 | 35,9 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.