Ingrediënten

2 personen
  • 2 grote uien
  • 2 stengels bleekselderij
  • 200 gram riblap
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • peper
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 0.25 bouillontablet met minder zout
  • 400 gram aardappelen
  • 400 gram winterwortels
  • tijm

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 63 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    eiwitrijk
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vrij van melk

Bereiding

  1. Maak de uien en de bleekselderij schoon. Snijd de uien in halve ringen en de bleekselderij in repen.
  2. Snijd het vlees in blokjes.
  3. Bak het vlees in de hete margarine bruin. Strooi er wat peper over.
  4. Bak de uien en de bleekselderij kort mee.
  5. Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg ze toe aan het vlees.
  6. Voeg 200 ml water en het stukje bouillontablet toe. Stoof het vlees met een deksel op de pan 2 uur op klein vuur.
  7. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  8. Maak de winterwortels schoon en snijd ze in plakken.
  9. Doe de aardappelen en de plakken wortel in de pan en stoof het geheel in nog 20 minuten verder gaar.
  10. Maak op smaak met wat tijm. Verwijder de laurierblaadjes met de kruidnagel.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 525 kcal
Koolhydraten 54,4 gr
Vetten 19,6 gr
Vezels 12,1 gr
Eiwitten 26,9 gr
Verzadigd vet 5,7 gr
Trans vet 0,5 gr
Enkelv. onv. vet 7,1 gr
Meerv. onv. vet 4,9 gr
Cholesterol 52,2 mg
Suikers 13,5 gr
Zout 0,49 gr
Calcium 150,7 mg
Magnesium 86,9 mg
Fosfor 373,8 mg
Kalium 1784,5 mg
Ijzer 4,7 mg
Jodium 14,3 µg
Koper 0,39 mg
Zink 8,12 mg
Seleen 9,6 µg
Vitamine A 1845,2 µg
Vitamine B1 0,27 mg
Vitamine B2 0,26 mg
Vitamine B3 6,4 mg
Vitamine B6 0,888 mg
Foliumzuur 122 µg
Vitamine B12 2,01 µg
Vitamine C 32,6 mg
Vitamine D 1,3 µg
Vitamine E 5 mg
Vitamine K1 35,9 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu