Ingrediënten

8 personen
  • 200 gram dadels zonder pit
  • 50 gram ongezouten noten
  • 30 gram havervlokken of havermout
  • 30 gram rozijnen
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Nagerecht
  • Bekeken 98 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Maal de dadels met de staafmixer fijn tot een kleverige massa. Voeg eventueel een lepel water toe.
  2. Voeg de noten toe en maal nog enkele seconden.
  3. Voeg de andere ingrediënten toe en meng ze er met een vork door.
  4. Vorm er een rolletje van en snijd het rolletje in 8 stukken. Druk ze een beetje plat.
  5. Laat ze onafgedekt op een koele plaats minimaal 2 uur opstijven.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 146 kcal
Koolhydraten 24,1 gr
Vetten 3,7 gr
Vezels 2,7 gr
Eiwitten 2,5 gr
Verzadigd vet 0,5 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 2 gr
Meerv. onv. vet 1 gr
Cholesterol
Suikers 20,5 gr
Zout 0,01 gr
Calcium 27,1 mg
Magnesium 33,1 mg
Fosfor 63,9 mg
Kalium 236,6 mg
Ijzer 0,8 mg
Jodium 0,3 µg
Koper 0,15 mg
Zink 0,44 mg
Seleen 5,1 µg
Vitamine A 0,9 µg
Vitamine B1 0,06 mg
Vitamine B2 0,04 mg
Vitamine B3 1,2 mg
Vitamine B6 0,049 mg
Foliumzuur 9,3 µg
Vitamine B12
Vitamine C 0,6 mg
Vitamine D
Vitamine E 0,6 mg
Vitamine K1 1,1 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu