Fout
Ingrediënten
8 personen
- 200 gram dadels zonder pit
- 50 gram ongezouten noten
- 30 gram havervlokken of havermout
- 30 gram rozijnen
- 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Nagerecht
- Bekeken 98 x
- Labels
-
geen varkensvleesbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarischvrij van melk
Bereiding
- Maal de dadels met de staafmixer fijn tot een kleverige massa. Voeg eventueel een lepel water toe.
- Voeg de noten toe en maal nog enkele seconden.
- Voeg de andere ingrediënten toe en meng ze er met een vork door.
- Vorm er een rolletje van en snijd het rolletje in 8 stukken. Druk ze een beetje plat.
- Laat ze onafgedekt op een koele plaats minimaal 2 uur opstijven.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 146 kcal |
| Koolhydraten | 24,1 gr |
| Vetten | 3,7 gr |
| Vezels | 2,7 gr |
| Eiwitten | 2,5 gr |
| Verzadigd vet | 0,5 gr |
| Trans vet | |
| Enkelv. onv. vet | 2 gr |
| Meerv. onv. vet | 1 gr |
| Cholesterol | |
| Suikers | 20,5 gr |
| Zout | 0,01 gr |
| Calcium | 27,1 mg |
| Magnesium | 33,1 mg |
| Fosfor | 63,9 mg |
| Kalium | 236,6 mg |
| Ijzer | 0,8 mg |
| Jodium | 0,3 µg |
| Koper | 0,15 mg |
| Zink | 0,44 mg |
| Seleen | 5,1 µg |
| Vitamine A | 0,9 µg |
| Vitamine B1 | 0,06 mg |
| Vitamine B2 | 0,04 mg |
| Vitamine B3 | 1,2 mg |
| Vitamine B6 | 0,049 mg |
| Foliumzuur | 9,3 µg |
| Vitamine B12 | |
| Vitamine C | 0,6 mg |
| Vitamine D | |
| Vitamine E | 0,6 mg |
| Vitamine K1 | 1,1 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.