Fout

Ingrediënten
2 personen
- 150 gram peultjes
- 1 blik of pot witte bonen, limabonen of reuze bonen (uitlekgewicht ca. 450 gram)
- 1 stengel bleekselderij
- 150 gram kerstomaatjes
- 1 bos radijs
- 5 olijven
- citroensap of azijn
- 2 eetlepels olijfolie
- peper
- 1 handje walnoten
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 133 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenklimaatkanjervegetarischvrij van melk
Bereiding
- Maak de peultjes schoon en halveer ze.
- Kook de peultjes in een bodempje water in 3 minuten gaar. Laat ze afkoelen.
- Spoel de bonen in een zeef onder de kraan af en laat ze uitlekken.
- Maak de bleekselderij, de tomaatjes en de radijs schoon.
- Snijd de bleekselderij in smalle reepjes, halveer de tomaatjes en snijd de radijs in vieren.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Maak een dressing van wat citroensap, de olijfolie en wat peper.
- Meng de dressing, de olijven en de groente door de bonen en laat dit op een koele plaats een half uur staan.
- Hak de walnoten grof en strooi ze over de salade.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 496 kcal |
Koolhydraten | 42,5 gr |
Vetten | 22,2 gr |
Vezels | 21,7 gr |
Eiwitten | 20,7 gr |
Verzadigd vet | 2,8 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 10 gr |
Meerv. onv. vet | 7,7 gr |
Cholesterol | |
Suikers | 6,4 gr |
Zout | 1,12 gr |
Calcium | 241,4 mg |
Magnesium | 143,5 mg |
Fosfor | 389,9 mg |
Kalium | 1381,2 mg |
Ijzer | 7,9 mg |
Jodium | 4,6 µg |
Koper | 0,77 mg |
Zink | 3,14 mg |
Seleen | 11,3 µg |
Vitamine A | 115,9 µg |
Vitamine B1 | 0,43 mg |
Vitamine B2 | 0,22 mg |
Vitamine B3 | 2,1 mg |
Vitamine B6 | 0,328 mg |
Foliumzuur | 113,9 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 73,8 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 2,2 mg |
Vitamine K1 | 34,7 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.