Terug

Witte bonensalade met peultjes en radijs

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 150 gram peultjes
  • 1 blik of pot witte bonen, limabonen of reuze bonen (uitlekgewicht ca. 450 gram)
  • 1 stengel bleekselderij
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 1 bos radijs
  • 5 olijven
  • citroensap of azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 1 handje walnoten

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 133 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    klimaatkanjer
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Maak de peultjes schoon en halveer ze.
  2. Kook de peultjes in een bodempje water in 3 minuten gaar. Laat ze afkoelen.
  3. Spoel de bonen in een zeef onder de kraan af en laat ze uitlekken.
  4. Maak de bleekselderij, de tomaatjes en de radijs schoon.
  5. Snijd de bleekselderij in smalle reepjes, halveer de tomaatjes en snijd de radijs in vieren.
  6. Snijd de olijven in plakjes.
  7. Maak een dressing van wat citroensap, de olijfolie en wat peper.
  8. Meng de dressing, de olijven en de groente door de bonen en laat dit op een koele plaats een half uur staan.
  9. Hak de walnoten grof en strooi ze over de salade.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 496 kcal
Koolhydraten 42,5 gr
Vetten 22,2 gr
Vezels 21,7 gr
Eiwitten 20,7 gr
Verzadigd vet 2,8 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 10 gr
Meerv. onv. vet 7,7 gr
Cholesterol
Suikers 6,4 gr
Zout 1,12 gr
Calcium 241,4 mg
Magnesium 143,5 mg
Fosfor 389,9 mg
Kalium 1381,2 mg
Ijzer 7,9 mg
Jodium 4,6 µg
Koper 0,77 mg
Zink 3,14 mg
Seleen 11,3 µg
Vitamine A 115,9 µg
Vitamine B1 0,43 mg
Vitamine B2 0,22 mg
Vitamine B3 2,1 mg
Vitamine B6 0,328 mg
Foliumzuur 113,9 µg
Vitamine B12
Vitamine C 73,8 mg
Vitamine D
Vitamine E 2,2 mg
Vitamine K1 34,7 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu