Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 kleine ui of sjalot
- 1 teentje knoflook
- 250 gram kastanjechampignons
- 100 gram oesterzwammen
- 400 gram broccoli
- 1 eetlepel olie
- peper, tijm
- 200 gram volkoren tagliatelle
- 150 gram tofu of vegetarische roerbakstukjes
- 150 gram tofu of vegetarische roerbakstukjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 4 takjes peterselie
- 2 eetlepels zuivelspread light
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 61 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesgeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Maak de ui, de knoflook en de paddenstoelen schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers.
- Snijd de champignons in plakken en de oesterzwammen in repen.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Bak de ui en de knoflook in de olie zacht.
- Bak de paddenstoelen op hoog vuur mee gaar.
- Voeg peper en wat tijm toe.
- Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
- Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met peper. Bak de tofu in de hete margarine snel bruin.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Roer de zuivelspread en de peterselie door de paddenstoelen.
- Giet de pasta af en schep het paddenstoelenmengsel erdoor. Geef de tofu en broccoli erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 635 kcal |
Koolhydraten | 71,6 gr |
Vetten | 19,3 gr |
Vezels | 15,4 gr |
Eiwitten | 36 gr |
Verzadigd vet | 4,2 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 5,3 gr |
Meerv. onv. vet | 8,1 gr |
Cholesterol | 5,7 mg |
Suikers | 5,5 gr |
Zout | 0,23 gr |
Calcium | 288,2 mg |
Magnesium | 230,1 mg |
Fosfor | 828,6 mg |
Kalium | 1891,1 mg |
Ijzer | 8,8 mg |
Jodium | 8,9 µg |
Koper | 1,26 mg |
Zink | 5,93 mg |
Seleen | 12,2 µg |
Vitamine A | 263,1 µg |
Vitamine B1 | 0,75 mg |
Vitamine B2 | 0,79 mg |
Vitamine B3 | 13,8 mg |
Vitamine B6 | 0,682 mg |
Foliumzuur | 193,8 µg |
Vitamine B12 | 0,08 µg |
Vitamine C | 83,4 mg |
Vitamine D | 0,4 µg |
Vitamine E | 8,4 mg |
Vitamine K1 | 343,2 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.