Terug

Tagliatelle met paddenstoelen

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 kleine ui of sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 100 gram oesterzwammen
  • 400 gram broccoli
  • 1 eetlepel olie
  • peper, tijm
  • 200 gram volkoren tagliatelle
  • 150 gram tofu of vegetarische roerbakstukjes
  • 150 gram tofu of vegetarische roerbakstukjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 4 takjes peterselie
  • 2 eetlepels zuivelspread light

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 61 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Maak de ui, de knoflook en de paddenstoelen schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers.
  3. Snijd de champignons in plakken en de oesterzwammen in repen.
  4. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  5. Bak de ui en de knoflook in de olie zacht.
  6. Bak de paddenstoelen op hoog vuur mee gaar.
  7. Voeg peper en wat tijm toe.
  8. Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  10. Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met peper. Bak de tofu in de hete margarine snel bruin.
  11. Was de peterselie en knip het klein.
  12. Roer de zuivelspread en de peterselie door de paddenstoelen.
  13. Giet de pasta af en schep het paddenstoelenmengsel erdoor. Geef de tofu en broccoli erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 635 kcal
Koolhydraten 71,6 gr
Vetten 19,3 gr
Vezels 15,4 gr
Eiwitten 36 gr
Verzadigd vet 4,2 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 5,3 gr
Meerv. onv. vet 8,1 gr
Cholesterol 5,7 mg
Suikers 5,5 gr
Zout 0,23 gr
Calcium 288,2 mg
Magnesium 230,1 mg
Fosfor 828,6 mg
Kalium 1891,1 mg
Ijzer 8,8 mg
Jodium 8,9 µg
Koper 1,26 mg
Zink 5,93 mg
Seleen 12,2 µg
Vitamine A 263,1 µg
Vitamine B1 0,75 mg
Vitamine B2 0,79 mg
Vitamine B3 13,8 mg
Vitamine B6 0,682 mg
Foliumzuur 193,8 µg
Vitamine B12 0,08 µg
Vitamine C 83,4 mg
Vitamine D 0,4 µg
Vitamine E 8,4 mg
Vitamine K1 343,2 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu