Ingrediënten

4 personen
  • 2 takjes selderij
  • 2 takjes peterselie
  • 1.25 eetlepel azijn of citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie

Recept informatie

Bereiding

  1. Maak de kruiden schoon en snijd ze klein.
  2. Meng de kruiden met 2 eetlepels water, de azijn en de mosterd. Klop de olie erdoor.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 48 kcal
Koolhydraten 0,3 gr
Vetten 5,1 gr
Vezels 0,1 gr
Eiwitten 0,1 gr
Verzadigd vet 0,8 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 3,7 gr
Meerv. onv. vet 0,5 gr
Cholesterol
Suikers 0,1 gr
Zout 0,05 gr
Calcium 2,2 mg
Magnesium 1,5 mg
Fosfor 1,7 mg
Kalium 16,3 mg
Ijzer 0,1 mg
Jodium
Koper
Zink 0,03 mg
Seleen 0,1 µg
Vitamine A 4,2 µg
Vitamine B1 0,01 mg
Vitamine B2
Vitamine B3
Vitamine B6 0,012 mg
Foliumzuur 2,9 µg
Vitamine B12
Vitamine C 2,7 mg
Vitamine D
Vitamine E 0,3 mg
Vitamine K1 6,8 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu