Terug

Groentebouillon

Recept foto

Ingrediënten

6 personen
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 winterwortel
  • 1 eetlepel olie
  • 4 peperkorrels
  • verse kruiden zoals peterselie, selderij, lavas, tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 theelepel venkel- of korianderzaad

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Voorgerecht
  • Bekeken 98 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Maak de groente schoon en snijd alles klein.
  2. Bak de ui, de prei en de bleekselderij in de hete olie lichtbruin.
  3. Kneus de peperkorrels.
  4. Voeg 1500 ml water toe aan de gebakken groente met de rest van de ingrediënten.
  5. Breng dit aan de kook en laat het 1 uur zacht trekken.
  6. Zeef de bouillon.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 43 kcal
Koolhydraten 3,8 gr
Vetten 2,1 gr
Vezels 2,1 gr
Eiwitten 1 gr
Verzadigd vet 0,4 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 0,8 gr
Meerv. onv. vet 0,8 gr
Cholesterol
Suikers 1,6 gr
Zout 0,03 gr
Calcium 41 mg
Magnesium 6,8 mg
Fosfor 23,7 mg
Kalium 176,9 mg
Ijzer 1,1 mg
Jodium 1,2 µg
Koper 0,03 mg
Zink 0,15 mg
Seleen 0,2 µg
Vitamine A 169 µg
Vitamine B1 0,03 mg
Vitamine B2 0,03 mg
Vitamine B3 0,2 mg
Vitamine B6 0,052 mg
Foliumzuur 19 µg
Vitamine B12
Vitamine C 4,2 mg
Vitamine D
Vitamine E 0,9 mg
Vitamine K1 15 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu