Fout

Ingrediënten
6 personen
- 1 ui
- 1 prei
- 2 stengels bleekselderij
- 1 winterwortel
- 1 eetlepel olie
- 4 peperkorrels
- verse kruiden zoals peterselie, selderij, lavas, tijm
- 1 blaadje laurier
- 1 theelepel venkel- of korianderzaad
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Voorgerecht
- Bekeken 98 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarischvrij van melk
Bereiding
- Maak de groente schoon en snijd alles klein.
- Bak de ui, de prei en de bleekselderij in de hete olie lichtbruin.
- Kneus de peperkorrels.
- Voeg 1500 ml water toe aan de gebakken groente met de rest van de ingrediënten.
- Breng dit aan de kook en laat het 1 uur zacht trekken.
- Zeef de bouillon.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 43 kcal |
Koolhydraten | 3,8 gr |
Vetten | 2,1 gr |
Vezels | 2,1 gr |
Eiwitten | 1 gr |
Verzadigd vet | 0,4 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 0,8 gr |
Meerv. onv. vet | 0,8 gr |
Cholesterol | |
Suikers | 1,6 gr |
Zout | 0,03 gr |
Calcium | 41 mg |
Magnesium | 6,8 mg |
Fosfor | 23,7 mg |
Kalium | 176,9 mg |
Ijzer | 1,1 mg |
Jodium | 1,2 µg |
Koper | 0,03 mg |
Zink | 0,15 mg |
Seleen | 0,2 µg |
Vitamine A | 169 µg |
Vitamine B1 | 0,03 mg |
Vitamine B2 | 0,03 mg |
Vitamine B3 | 0,2 mg |
Vitamine B6 | 0,052 mg |
Foliumzuur | 19 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 4,2 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 0,9 mg |
Vitamine K1 | 15 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.