Fout
Ingrediënten
2 personen
- 500 gram vast kokende aardappelen
- 300 gram snijbonen
- 200 gram stevige visfilet, bijv. pangasius of tilapia
- viskruiden zonder zout of peper en paprikapoeder
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
- 1 volkoren beschuit
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 85 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesgeschikt voor zwangeren
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water net gaar.
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in snippers. Kook de snijbonen in weinig water 5 minuten.
- Warm de oven voor op 175 °C.
- Snijd de vis in repen en bestrooi ze met viskruiden of peper en wat paprikapoeder.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
- Snijd de aardappelen in plakken.
- Bestrijk een ovenvaste schaal met margarine.
- Bedek de bodem van de schaal met ca. de helft van de plakken aardappel.
- Schep hierop de uitgelekte snijbonen en de paprikablokjes.
- Leg de repen vis erop en dek dit af met de rest van de plakken aardappel.
- Meng de geraspte kaas met de verkruimelde beschuit en strooi dit over de aardappelen.
- Laat het gerecht in de hete oven in 45 minuten gaar en goudgeel worden.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 478 kcal |
| Koolhydraten | 47,6 gr |
| Vetten | 11,7 gr |
| Vezels | 11,2 gr |
| Eiwitten | 40,5 gr |
| Verzadigd vet | 4 gr |
| Trans vet | 0,1 gr |
| Enkelv. onv. vet | 3,2 gr |
| Meerv. onv. vet | 3,2 gr |
| Cholesterol | 69,6 mg |
| Suikers | 2,4 gr |
| Zout | 0,55 gr |
| Calcium | 306,3 mg |
| Magnesium | 120,1 mg |
| Fosfor | 503,7 mg |
| Kalium | 1545,7 mg |
| Ijzer | 3,2 mg |
| Jodium | 13,4 µg |
| Koper | 0,38 mg |
| Zink | 2,62 mg |
| Seleen | 58,9 µg |
| Vitamine A | 133,4 µg |
| Vitamine B1 | 0,37 mg |
| Vitamine B2 | 0,29 mg |
| Vitamine B3 | 8,9 mg |
| Vitamine B6 | 0,723 mg |
| Foliumzuur | 100,2 µg |
| Vitamine B12 | 2,22 µg |
| Vitamine C | 67,5 mg |
| Vitamine D | 24,7 µg |
| Vitamine E | 4,3 mg |
| Vitamine K1 | 42,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.