Terug

Ovenschotel met vis, groente en een aardappeldakje

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 500 gram vast kokende aardappelen
  • 300 gram snijbonen
  • 200 gram stevige visfilet, bijv. pangasius of tilapia
  • viskruiden zonder zout of peper en paprikapoeder
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
  • 1 volkoren beschuit

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 85 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    eiwitrijk
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    geschikt voor zwangeren

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water net gaar.
  2. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in snippers. Kook de snijbonen in weinig water 5 minuten.
  3. Warm de oven voor op 175 °C.
  4. Snijd de vis in repen en bestrooi ze met viskruiden of peper en wat paprikapoeder.
  5. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  6. Snijd de aardappelen in plakken.
  7. Bestrijk een ovenvaste schaal met margarine.
  8. Bedek de bodem van de schaal met ca. de helft van de plakken aardappel.
  9. Schep hierop de uitgelekte snijbonen en de paprikablokjes.
  10. Leg de repen vis erop en dek dit af met de rest van de plakken aardappel.
  11. Meng de geraspte kaas met de verkruimelde beschuit en strooi dit over de aardappelen.
  12. Laat het gerecht in de hete oven in 45 minuten gaar en goudgeel worden.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 478 kcal
Koolhydraten 47,6 gr
Vetten 11,7 gr
Vezels 11,2 gr
Eiwitten 40,5 gr
Verzadigd vet 4 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 3,2 gr
Meerv. onv. vet 3,2 gr
Cholesterol 69,6 mg
Suikers 2,4 gr
Zout 0,55 gr
Calcium 306,3 mg
Magnesium 120,1 mg
Fosfor 503,7 mg
Kalium 1545,7 mg
Ijzer 3,2 mg
Jodium 13,4 µg
Koper 0,38 mg
Zink 2,62 mg
Seleen 58,9 µg
Vitamine A 133,4 µg
Vitamine B1 0,37 mg
Vitamine B2 0,29 mg
Vitamine B3 8,9 mg
Vitamine B6 0,723 mg
Foliumzuur 100,2 µg
Vitamine B12 2,22 µg
Vitamine C 67,5 mg
Vitamine D 24,7 µg
Vitamine E 4,3 mg
Vitamine K1 42,3 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu