Fout
Ingrediënten
2 personen
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 bruin pistoletje of 2 bruine boterhammen
- 0.33 courgette
- 1 plakje 30+ kaas, oud
- tijm
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Voorgerecht
- Bekeken 71 x
- Labels
-
Bereiding
- Pel de knoflook en snijd het teentje in een paar stukjes. Verwarm de olijfolie met de knoflook tot het gaat geuren.
- Snijd het pistoletje in de lengte in 4 plakken.
- Bestrijk het brood met wat van de knoflookolie en rooster het brood in een hete grillpan lichtbruin.
- Was het stuk courgette en schaaf het in dunne plakken.
- Schep de rest van de knoflookolie door de courgette.
- Gril de courgette in de grillpan lichtbruin.
- Snijd de kaas in reepjes.
- Beleg het brood met een reepje kaas en de courgette en strooi er wat tijm over.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 147 kcal |
| Koolhydraten | 12,2 gr |
| Vetten | 7,5 gr |
| Vezels | 2 gr |
| Eiwitten | 6,5 gr |
| Verzadigd vet | 2,2 gr |
| Trans vet | 0,1 gr |
| Enkelv. onv. vet | 4,1 gr |
| Meerv. onv. vet | 0,6 gr |
| Cholesterol | 7,3 mg |
| Suikers | 1,6 gr |
| Zout | 0,47 gr |
| Calcium | 141,6 mg |
| Magnesium | 29,6 mg |
| Fosfor | 132,9 mg |
| Kalium | 212,2 mg |
| Ijzer | 1,1 mg |
| Jodium | 18,3 µg |
| Koper | 0,07 mg |
| Zink | 0,95 mg |
| Seleen | 3,1 µg |
| Vitamine A | 23,5 µg |
| Vitamine B1 | 0,05 mg |
| Vitamine B2 | 0,08 mg |
| Vitamine B3 | 0,6 mg |
| Vitamine B6 | 0,089 mg |
| Foliumzuur | 25,4 µg |
| Vitamine B12 | 0,11 µg |
| Vitamine C | 1,5 mg |
| Vitamine D | |
| Vitamine E | 0,4 mg |
| Vitamine K1 | 13,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.