Terug

Bruschetta met gegrilde courgette

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 bruin pistoletje of 2 bruine boterhammen
  • 0.33 courgette
  • 1 plakje 30+ kaas, oud
  • tijm

Recept informatie

Bereiding

  1. Pel de knoflook en snijd het teentje in een paar stukjes. Verwarm de olijfolie met de knoflook tot het gaat geuren.
  2. Snijd het pistoletje in de lengte in 4 plakken.
  3. Bestrijk het brood met wat van de knoflookolie en rooster het brood in een hete grillpan lichtbruin.
  4. Was het stuk courgette en schaaf het in dunne plakken.
  5. Schep de rest van de knoflookolie door de courgette.
  6. Gril de courgette in de grillpan lichtbruin.
  7. Snijd de kaas in reepjes.
  8. Beleg het brood met een reepje kaas en de courgette en strooi er wat tijm over.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 147 kcal
Koolhydraten 12,2 gr
Vetten 7,5 gr
Vezels 2 gr
Eiwitten 6,5 gr
Verzadigd vet 2,2 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 4,1 gr
Meerv. onv. vet 0,6 gr
Cholesterol 7,3 mg
Suikers 1,6 gr
Zout 0,47 gr
Calcium 141,6 mg
Magnesium 29,6 mg
Fosfor 132,9 mg
Kalium 212,2 mg
Ijzer 1,1 mg
Jodium 18,3 µg
Koper 0,07 mg
Zink 0,95 mg
Seleen 3,1 µg
Vitamine A 23,5 µg
Vitamine B1 0,05 mg
Vitamine B2 0,08 mg
Vitamine B3 0,6 mg
Vitamine B6 0,089 mg
Foliumzuur 25,4 µg
Vitamine B12 0,11 µg
Vitamine C 1,5 mg
Vitamine D
Vitamine E 0,4 mg
Vitamine K1 13,6 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu