Fout

Ingrediënten
2 personen
- 150 gram biefstuk
- 6 aardappelen
- 400 gram sperziebonen
- 1 sjalot of kleine ui
- 150 gram champignons
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 90 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eivrij van melk
Bereiding
- Leg de biefstuk ca. ½ uur in de diepvries zodat het vlees gemakkelijk in dunne plakjes kan worden gesneden.
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
- Maak de sperziebonen schoon. Kook ze in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
- Pel de sjalot en snijd hem in halve ringetjes.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Snijd de biefstuk in dunne plakken en bestrooi ze met wat peper.
- Verhit de margarine en roerbak het vlees in enkele minuten bruin.
- Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
- Bak snel de sjalot en de champignons in de achtergebleven margarine. Strooi er peper over en schep het mengsel op het vlees.
- Serveer de sperziebonen en aardappelen erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 439 kcal |
Koolhydraten | 45 gr |
Vetten | 12,3 gr |
Vezels | 10,5 gr |
Eiwitten | 32,3 gr |
Verzadigd vet | 2,1 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 4,3 gr |
Meerv. onv. vet | 5 gr |
Cholesterol | 31 mg |
Suikers | 3,3 gr |
Zout | 0,16 gr |
Calcium | 146,5 mg |
Magnesium | 126,1 mg |
Fosfor | 427,2 mg |
Kalium | 1907,4 mg |
Ijzer | 5,7 mg |
Jodium | 14,1 µg |
Koper | 0,65 mg |
Zink | 5,84 mg |
Seleen | 14,7 µg |
Vitamine A | 151,4 µg |
Vitamine B1 | 0,34 mg |
Vitamine B2 | 0,51 mg |
Vitamine B3 | 9,9 mg |
Vitamine B6 | 0,956 mg |
Foliumzuur | 156,2 µg |
Vitamine B12 | 1,28 µg |
Vitamine C | 23,4 mg |
Vitamine D | 1,1 µg |
Vitamine E | 4,2 mg |
Vitamine K1 | 33,7 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.