Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 theelepel karwijzaad
- 1 kleine ui
- 0.5 rode peper
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- 0.5 theelepel gemalen komijn (djinten)
- citroensap
- volkorenmeel
- 0.5 komkommer
- 100 ml halfvolle yoghurt
- 75 gram sla, rucola
- 150 gram kerstomaatjes
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 4 volkoren boterhammen
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 52 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eigeschikt voor zwangerenbudgetklimaatkanjervegetarisch
Bereiding
- Rooster het karwijzaad in een droge koekenpan lichtbruin.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Snijd het stukje peper heel fijn.
- Fruit de ui en de peper in de olie en pers er 1 teentje knoflook over.
- Spoel de kikkererwten af en prak ze met een vork enigszins fijn.
- Voeg de ui, het karwijzaad, de komijn en wat citroensap toe.
- Vorm er 4 schijven van en wentel ze door wat volkorenmeel. Laat ze in de koelkast een half uur opstijven.
- Was de komkommer en halveer hem in de lengte. Verwijder met een lepeltje het zaad. Rasp de komkommer en pers het andere teentje knoflook er bovenuit.
- Voeg de yoghurt toe en maak de tzatziki op smaak met wat peper.
- Was de sla en de tomaatjes en maak de groente op smaak met citroensap.
- Bak de kikkererwtenburgers in de margarine in 8 minuten heet en bruin.
- Rooster het brood en snijd het in repen.
- Geef de tzatziki, de salade en het brood bij de burgers.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 584 kcal |
Koolhydraten | 65,2 gr |
Vetten | 20,7 gr |
Vezels | 18,4 gr |
Eiwitten | 24,8 gr |
Verzadigd vet | 3,1 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 8,5 gr |
Meerv. onv. vet | 7,1 gr |
Cholesterol | 2,9 mg |
Suikers | 9,7 gr |
Zout | 1,19 gr |
Calcium | 320,8 mg |
Magnesium | 158,7 mg |
Fosfor | 472,4 mg |
Kalium | 1263,5 mg |
Ijzer | 8,1 mg |
Jodium | 53,8 µg |
Koper | 0,72 mg |
Zink | 4,25 mg |
Seleen | 8,4 µg |
Vitamine A | 206,2 µg |
Vitamine B1 | 0,29 mg |
Vitamine B2 | 0,31 mg |
Vitamine B3 | 3,6 mg |
Vitamine B6 | 0,374 mg |
Foliumzuur | 143,9 µg |
Vitamine B12 | 0,2 µg |
Vitamine C | 39,5 mg |
Vitamine D | 0,8 µg |
Vitamine E | 6,3 mg |
Vitamine K1 | 88,7 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.