Fout

Ingrediënten
2 personen
- 400 gram winterwortel
- citroensap
- 1 sinaasappel
- 5 olijven
- 200 gram rundergehakt
- 1 teentje knoflook
- peper
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 0.5 blik tomatenblokjes zonder zout
- 4 volkoren boterhammen
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 64 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Maak de wortels schoon en rasp ze.
- Meng het citroensap door de geraspte wortel.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil.
- Schil de sinaasappel en snijd hem in kleine stukjes. Vang het sap op.
- Meng de sinaasappelstukjes, wat geraspte schil en het sinaasappelsap door de geraspte wortel en zet even weg.
- Snijd de olijven klein.
- Maak de tartaar aan met de helft van de olijven, het uitgeperste teentje knoflook en peper. Vorm er kleine balletjes van.
- Bak de gehaktballetjes in de hete margarine bruin.
- Voeg de tomatenblokjes, de rest van de olijven en wat peper toe. Stoof het vlees in 10 minuten gaar.
- Serveer de wortelsalade en het brood erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 525 kcal |
Koolhydraten | 48,2 gr |
Vetten | 19,9 gr |
Vezels | 14,1 gr |
Eiwitten | 31,1 gr |
Verzadigd vet | 6,2 gr |
Trans vet | 0,4 gr |
Enkelv. onv. vet | 8 gr |
Meerv. onv. vet | 3,9 gr |
Cholesterol | 44,8 mg |
Suikers | 18,2 gr |
Zout | 1,61 gr |
Calcium | 120,4 mg |
Magnesium | 101 mg |
Fosfor | 415,2 mg |
Kalium | 1428,1 mg |
Ijzer | 4,9 mg |
Jodium | 53,2 µg |
Koper | 0,38 mg |
Zink | 6,5 mg |
Seleen | 11,7 µg |
Vitamine A | 1480,4 µg |
Vitamine B1 | 0,25 mg |
Vitamine B2 | 0,29 mg |
Vitamine B3 | 7 mg |
Vitamine B6 | 0,694 mg |
Foliumzuur | 132,4 µg |
Vitamine B12 | 1,95 µg |
Vitamine C | 62,6 mg |
Vitamine D | 0,9 µg |
Vitamine E | 4,6 mg |
Vitamine K1 | 18,4 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.