Fout

Ingrediënten
2 personen
- 3 takjes selderij
- 25 gram taugé
- 0.25 kippenbouillontablet met minder zout
- 0.5 bosuitje
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Voorgerecht
- Bekeken 41 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eivrij van melk
Bereiding
- Was de selderij en de taugé.
- Breng 250 ml water met het stukje bouillontablet met de selderij aan de kook en laat dit een paar minuten trekken.
- Snijd het bosuitje in fijne ringen.
- Neem de selderij uit de bouillon en roer er de taugé door. Breng kort aan de kook.
- Verdeel de bouillon over 2 borden en strooi de uienringetjes erover.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 10 kcal |
Koolhydraten | 1,5 gr |
Vetten | 0,1 gr |
Vezels | 0,4 gr |
Eiwitten | 0,5 gr |
Verzadigd vet | |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | |
Meerv. onv. vet | |
Cholesterol | |
Suikers | 0,6 gr |
Zout | 0,11 gr |
Calcium | 12,9 mg |
Magnesium | 3,5 mg |
Fosfor | 7,7 mg |
Kalium | 72,2 mg |
Ijzer | 0,2 mg |
Jodium | 0,3 µg |
Koper | 0,02 mg |
Zink | 0,08 mg |
Seleen | 0,2 µg |
Vitamine A | 2 µg |
Vitamine B1 | 0,01 mg |
Vitamine B2 | 0,01 mg |
Vitamine B3 | 0,2 mg |
Vitamine B6 | 0,023 mg |
Foliumzuur | 7,6 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 1,9 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | |
Vitamine K1 | 19,8 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.