Terug

Kippenbouillon met taugé

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 3 takjes selderij
  • 25 gram taugé
  • 0.25 kippenbouillontablet met minder zout
  • 0.5 bosuitje

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Voorgerecht
  • Bekeken 41 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    caloriearm
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    vrij van melk

Bereiding

  1. Was de selderij en de taugé.
  2. Breng 250 ml water met het stukje bouillontablet met de selderij aan de kook en laat dit een paar minuten trekken.
  3. Snijd het bosuitje in fijne ringen.
  4. Neem de selderij uit de bouillon en roer er de taugé door. Breng kort aan de kook.
  5. Verdeel de bouillon over 2 borden en strooi de uienringetjes erover.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 10 kcal
Koolhydraten 1,5 gr
Vetten 0,1 gr
Vezels 0,4 gr
Eiwitten 0,5 gr
Verzadigd vet
Trans vet
Enkelv. onv. vet
Meerv. onv. vet
Cholesterol
Suikers 0,6 gr
Zout 0,11 gr
Calcium 12,9 mg
Magnesium 3,5 mg
Fosfor 7,7 mg
Kalium 72,2 mg
Ijzer 0,2 mg
Jodium 0,3 µg
Koper 0,02 mg
Zink 0,08 mg
Seleen 0,2 µg
Vitamine A 2 µg
Vitamine B1 0,01 mg
Vitamine B2 0,01 mg
Vitamine B3 0,2 mg
Vitamine B6 0,023 mg
Foliumzuur 7,6 µg
Vitamine B12
Vitamine C 1,9 mg
Vitamine D
Vitamine E
Vitamine K1 19,8 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu