Fout

Ingrediënten
2 personen
- 4 stelen rabarber
- 200 gram aardbeien
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Nagerecht
- Bekeken 41 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesgeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Maak de stelen rabarber schoon en snijd ze in stukken. Kook de rabarber 5 minuten in een beetje water.
- Maak de aardbeien schoon.
- Doe de aardbeien bij de rabarber en kook het geheel in een paar minuten zacht.
- Laat de rabarber met aardbeien afkoelen.
- Pureer het met een staafmixer of in een keukenmachine.
- Schep een bolletje yoghurt-ijs op bordjes en schenk er wat van de aardbei-rabarbersaus bij.
- Ook lekker bij halfvolle yoghurt of magere vanillevla met zoetstof.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 58 kcal |
Koolhydraten | 7,6 gr |
Vetten | |
Vezels | 3,4 gr |
Eiwitten | 2 gr |
Verzadigd vet | |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | |
Meerv. onv. vet | |
Cholesterol | |
Suikers | 7,6 gr |
Zout | 0,02 gr |
Calcium | 65 mg |
Magnesium | 30,5 mg |
Fosfor | 66,5 mg |
Kalium | 558 mg |
Ijzer | 1,1 mg |
Jodium | 1,3 µg |
Koper | 0,13 mg |
Zink | 0,25 mg |
Seleen | |
Vitamine A | 7,3 µg |
Vitamine B1 | 0,08 mg |
Vitamine B2 | 0,06 mg |
Vitamine B3 | 0,4 mg |
Vitamine B6 | 0,094 mg |
Foliumzuur | 73,8 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 67,5 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 0,7 mg |
Vitamine K1 | 39,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.