Terug

IJs met aardbei-rabarbersaus

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 4 stelen rabarber
  • 200 gram aardbeien

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Nagerecht
  • Bekeken 41 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Maak de stelen rabarber schoon en snijd ze in stukken. Kook de rabarber 5 minuten in een beetje water.
  2. Maak de aardbeien schoon.
  3. Doe de aardbeien bij de rabarber en kook het geheel in een paar minuten zacht.
  4. Laat de rabarber met aardbeien afkoelen.
  5. Pureer het met een staafmixer of in een keukenmachine.
  6. Schep een bolletje yoghurt-ijs op bordjes en schenk er wat van de aardbei-rabarbersaus bij.
  7. Ook lekker bij halfvolle yoghurt of magere vanillevla met zoetstof.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 58 kcal
Koolhydraten 7,6 gr
Vetten
Vezels 3,4 gr
Eiwitten 2 gr
Verzadigd vet
Trans vet
Enkelv. onv. vet
Meerv. onv. vet
Cholesterol
Suikers 7,6 gr
Zout 0,02 gr
Calcium 65 mg
Magnesium 30,5 mg
Fosfor 66,5 mg
Kalium 558 mg
Ijzer 1,1 mg
Jodium 1,3 µg
Koper 0,13 mg
Zink 0,25 mg
Seleen
Vitamine A 7,3 µg
Vitamine B1 0,08 mg
Vitamine B2 0,06 mg
Vitamine B3 0,4 mg
Vitamine B6 0,094 mg
Foliumzuur 73,8 µg
Vitamine B12
Vitamine C 67,5 mg
Vitamine D
Vitamine E 0,7 mg
Vitamine K1 39,6 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu