Fout

Ingrediënten
2 personen
- 2 eetlepels olie
- Italiaanse keukenkruiden
- 150 gram kastanjechampignons
- 100 gram tofu
- 2 maiskolven
- 1 eetlepel zachte margarine (kuipje)
- 150 gram kerstomaatjes
- 1 (rode) ui
- 1 teentje knoflook
- 4 vegetarische balletjes
- 8 (verse) laurierblaadjes
- 1 volkoren stokbrood
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 40 x
- Labels
-
geen varkensvleesbij verhoogd cholesterolbij diabetesgeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Maak een marinade van 1 eetlepel olie, Italiaanse kruiden en wat peper.
- Was de champignons onder stromend water.
- Snijd de tofu in blokjes.
- Schep de marinade door de champignons en de blokjes tofu en laat dit een half uur intrekken in de koelkast.
- Verwijder de bladeren van de maiskolven en trek de draden eraf.
- Breng de maiskolven in ruim water aan de kook en kook ze in 12-14 minuten gaar. Maak met een vork een maiskorrel los om te controleren of de mais gaar is.
- Roer de margarine zacht met wat Italiaanse kruiden.Was de kerstomaatjes.
- Pel de ui en snijd hem in parten.
- Pers het teentje knoflook uit boven de rest van de olie.
- Rijg aan de spiesen om en om 2 gemarineerde champignons, blokjes tofu, 2 kerstomaatjes, 2 laurierblaadjes, een balletje en een partje ui.
- Bestrijk de tomaatjes en ui met de knoflookolie.
- Rooster de spiesen en de maiskolven op de barbecue in enkele minuten rondom bruin en heet.
- Laat de margarine op de mais smelten en geef er stokbrood bij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 652 kcal |
Koolhydraten | 66,2 gr |
Vetten | 26,7 gr |
Vezels | 14,9 gr |
Eiwitten | 29,5 gr |
Verzadigd vet | 4,5 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 10,2 gr |
Meerv. onv. vet | 10,3 gr |
Cholesterol | 1,2 mg |
Suikers | 19,3 gr |
Zout | 1,58 gr |
Calcium | 203,1 mg |
Magnesium | 206 mg |
Fosfor | 543,9 mg |
Kalium | 1334,7 mg |
Ijzer | 6,2 mg |
Jodium | 65 µg |
Koper | 0,68 mg |
Zink | 3,04 mg |
Seleen | 10,3 µg |
Vitamine A | 131,6 µg |
Vitamine B1 | 0,45 mg |
Vitamine B2 | 0,44 mg |
Vitamine B3 | 7,8 mg |
Vitamine B6 | 0,469 mg |
Foliumzuur | 160,2 µg |
Vitamine B12 | 0,07 µg |
Vitamine C | 36,1 mg |
Vitamine D | 0,6 µg |
Vitamine E | 7,7 mg |
Vitamine K1 | 38,4 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.