Terug

Kleurige vegetarische barbecuespiesen met mais

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 2 eetlepels olie
  • Italiaanse keukenkruiden
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 100 gram tofu
  • 2 maiskolven
  • 1 eetlepel zachte margarine (kuipje)
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 1 (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 vegetarische balletjes
  • 8 (verse) laurierblaadjes
  • 1 volkoren stokbrood

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 40 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Maak een marinade van 1 eetlepel olie,  Italiaanse kruiden en wat peper.
  2. Was de champignons onder stromend water.
  3. Snijd de tofu in blokjes.
  4. Schep de marinade door de champignons en de blokjes tofu en laat dit een half uur intrekken in de koelkast.
  5. Verwijder de bladeren van de maiskolven en trek de draden eraf.
  6. Breng de maiskolven in ruim water aan de kook en kook ze in 12-14 minuten gaar. Maak met een vork een maiskorrel los om te controleren of de mais gaar is.
  7. Roer de margarine zacht met wat Italiaanse kruiden.Was de kerstomaatjes.
  8. Pel de ui en snijd hem in parten.
  9. Pers het teentje knoflook uit boven de rest van de olie.
  10. Rijg aan de spiesen om en om 2 gemarineerde champignons, blokjes tofu, 2 kerstomaatjes, 2 laurierblaadjes, een balletje en een partje ui.
  11. Bestrijk de tomaatjes en ui met de knoflookolie.
  12. Rooster de spiesen en de maiskolven op de barbecue in enkele minuten rondom bruin en heet.
  13. Laat de margarine op de mais smelten en geef er stokbrood bij. 

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 652 kcal
Koolhydraten 66,2 gr
Vetten 26,7 gr
Vezels 14,9 gr
Eiwitten 29,5 gr
Verzadigd vet 4,5 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 10,2 gr
Meerv. onv. vet 10,3 gr
Cholesterol 1,2 mg
Suikers 19,3 gr
Zout 1,58 gr
Calcium 203,1 mg
Magnesium 206 mg
Fosfor 543,9 mg
Kalium 1334,7 mg
Ijzer 6,2 mg
Jodium 65 µg
Koper 0,68 mg
Zink 3,04 mg
Seleen 10,3 µg
Vitamine A 131,6 µg
Vitamine B1 0,45 mg
Vitamine B2 0,44 mg
Vitamine B3 7,8 mg
Vitamine B6 0,469 mg
Foliumzuur 160,2 µg
Vitamine B12 0,07 µg
Vitamine C 36,1 mg
Vitamine D 0,6 µg
Vitamine E 7,7 mg
Vitamine K1 38,4 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu