Terug

Gehaktspiesjes met paprikadip en zoete aardappel

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 2 zoete aardappelen
  • 2 rode paprika's
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 8 takjes koriander
  • 8 takjes koriander
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 0.5 theelepel cayennepeper
  • 1 kleine komkommer
  • citroensap
  • 1 eetlepel halfvolle yoghurt

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 39 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren

Bereiding

  1. Was de zoete aardappelen goed en snijd ze in dikke plakken. Kook ze in een bodempje water in 5 minuten gaar.
  2. Maak de groente schoon. 
  3. Snijd de paprika’s in stukken. Snijd de uien en de knoflook in snippers.
  4. Fruit de helft van de ui en de knoflook in 1 eetlepel olie zacht. Voeg de stukken paprika toe en smoor ze in 10 minuten gaar.
  5. Was de koriander en knip het klein.
  6. Maak het gehakt aan met wat van de ui, wat koriander, komijn en cayennepeper. Vorm van het gehakt 4 rolletjes en laat ze 15 minuten afgedekt in de koelkast opstijven.
  7. Snijd de komkommer in blokjes. Maak er met de rest van de ui, wat koriander, citroensap en de yoghurt een salade van.
  8. Pureer de paprika's met een staafmixer of in de keukenmachine fijn. Maak de puree op smaak met wat citroensap, komijn en cayennepeper. Roer er eventueel een beetje water door en laat afkoelen.
  9. Rooster de gehaktrolletjes in een grillpan of op de barbecue in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  10. Bestrijk de plakken aardappel met olie en rooster ze in een grillpan of op de barbecue goudgeel.
  11. Geef de paprikadip, de komkommersalade en de zoete aardappel bij de gehaktspiesjes.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 534 kcal
Koolhydraten 62,1 gr
Vetten 20,2 gr
Vezels 9,9 gr
Eiwitten 20,6 gr
Verzadigd vet 5,8 gr
Trans vet 0,3 gr
Enkelv. onv. vet 9,7 gr
Meerv. onv. vet 3,2 gr
Cholesterol 33,3 mg
Suikers 36,4 gr
Zout 0,53 gr
Calcium 126 mg
Magnesium 158,5 mg
Fosfor 345,1 mg
Kalium 1539,2 mg
Ijzer 6,1 mg
Jodium 13 µg
Koper 0,52 mg
Zink 5,47 mg
Seleen 9,8 µg
Vitamine A 1916 µg
Vitamine B1 0,28 mg
Vitamine B2 0,25 mg
Vitamine B3 5,4 mg
Vitamine B6 0,737 mg
Foliumzuur 92,1 µg
Vitamine B12 1,49 µg
Vitamine C 184,1 mg
Vitamine D 0,4 µg
Vitamine E 7,3 mg
Vitamine K1 54,6 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu