Fout

Ingrediënten
2 personen
- 2 zoete aardappelen
- 2 rode paprika's
- 2 rode uien
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- 8 takjes koriander
- 8 takjes koriander
- 150 gram rundergehakt
- 1 theelepel gemalen komijn
- 0.5 theelepel cayennepeper
- 1 kleine komkommer
- citroensap
- 1 eetlepel halfvolle yoghurt
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 39 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangeren
Bereiding
- Was de zoete aardappelen goed en snijd ze in dikke plakken. Kook ze in een bodempje water in 5 minuten gaar.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de paprika’s in stukken. Snijd de uien en de knoflook in snippers.
- Fruit de helft van de ui en de knoflook in 1 eetlepel olie zacht. Voeg de stukken paprika toe en smoor ze in 10 minuten gaar.
- Was de koriander en knip het klein.
- Maak het gehakt aan met wat van de ui, wat koriander, komijn en cayennepeper. Vorm van het gehakt 4 rolletjes en laat ze 15 minuten afgedekt in de koelkast opstijven.
- Snijd de komkommer in blokjes. Maak er met de rest van de ui, wat koriander, citroensap en de yoghurt een salade van.
- Pureer de paprika's met een staafmixer of in de keukenmachine fijn. Maak de puree op smaak met wat citroensap, komijn en cayennepeper. Roer er eventueel een beetje water door en laat afkoelen.
- Rooster de gehaktrolletjes in een grillpan of op de barbecue in ca. 8 minuten gaar en bruin.
- Bestrijk de plakken aardappel met olie en rooster ze in een grillpan of op de barbecue goudgeel.
- Geef de paprikadip, de komkommersalade en de zoete aardappel bij de gehaktspiesjes.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 534 kcal |
Koolhydraten | 62,1 gr |
Vetten | 20,2 gr |
Vezels | 9,9 gr |
Eiwitten | 20,6 gr |
Verzadigd vet | 5,8 gr |
Trans vet | 0,3 gr |
Enkelv. onv. vet | 9,7 gr |
Meerv. onv. vet | 3,2 gr |
Cholesterol | 33,3 mg |
Suikers | 36,4 gr |
Zout | 0,53 gr |
Calcium | 126 mg |
Magnesium | 158,5 mg |
Fosfor | 345,1 mg |
Kalium | 1539,2 mg |
Ijzer | 6,1 mg |
Jodium | 13 µg |
Koper | 0,52 mg |
Zink | 5,47 mg |
Seleen | 9,8 µg |
Vitamine A | 1916 µg |
Vitamine B1 | 0,28 mg |
Vitamine B2 | 0,25 mg |
Vitamine B3 | 5,4 mg |
Vitamine B6 | 0,737 mg |
Foliumzuur | 92,1 µg |
Vitamine B12 | 1,49 µg |
Vitamine C | 184,1 mg |
Vitamine D | 0,4 µg |
Vitamine E | 7,3 mg |
Vitamine K1 | 54,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.