Fout
Ingrediënten
2 personen
- 0.5 mango
- stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
- 0.5 citroen
- 1 varkenshaasje
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 150 gram zilvervliesrijst
- 400 gram sperziebonen
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 522 x
- Labels
-
eiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Snijd het vruchtvlees van de mango in stukken van de pit en schil ze.
- Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
- was de halve citroen en rasp wat van de schil. Pers de halve citroen uit.
- Breng de mango met de gember, wat geraspte citroenschil, citroensap en 50 ml water aan de kook en kook dit 5 minuten heel zacht.
- Bestrooi het varkenshaasje met peper.
- Laat de margarine in een grote braadpan heet worden. Bak het varkenshaasje aan alle kanten in 20 minuten bruin en gaar.
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de sperziebonen schoon.
- Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten gaar.
- Pureer de mango met een staafmixer of in de keukenmachine en voeg eventueel wat water toe. Warm de saus nog even door.
- Snijd het vlees in plakken en geef de mangosaus erbij. Serveer de rijst en de sperziebonen erbij.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 617 kcal |
| Koolhydraten | 76,3 gr |
| Vetten | 14,5 gr |
| Vezels | 10,5 gr |
| Eiwitten | 39,8 gr |
| Verzadigd vet | 2,4 gr |
| Trans vet | 0,1 gr |
| Enkelv. onv. vet | 4,9 gr |
| Meerv. onv. vet | 5,7 gr |
| Cholesterol | 53,2 mg |
| Suikers | 13,7 gr |
| Zout | 0,3 gr |
| Calcium | 146,2 mg |
| Magnesium | 228,7 mg |
| Fosfor | 627,7 mg |
| Kalium | 1549,3 mg |
| Ijzer | 4,1 mg |
| Jodium | 10,6 µg |
| Koper | 0,59 mg |
| Zink | 3,76 mg |
| Seleen | 25,3 µg |
| Vitamine A | 164,7 µg |
| Vitamine B1 | 1,38 mg |
| Vitamine B2 | 0,47 mg |
| Vitamine B3 | 15,6 mg |
| Vitamine B6 | 0,922 mg |
| Foliumzuur | 156,4 µg |
| Vitamine B12 | 0,5 µg |
| Vitamine C | 24 mg |
| Vitamine D | 1,2 µg |
| Vitamine E | 5,8 mg |
| Vitamine K1 | 34,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.