Fout
Ingrediënten
2 personen
- 6 aardappelen
- 200 gram hamlap
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 500 gram koolraap
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel honing
- mespunt kaneel
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 57 x
- Labels
-
balansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Bestrooi de hamlapjes met peper.
- Bak het vlees in de hete margarine bruin. Voeg 100 ml water toe en stoof het vlees in 20 minuten gaar.
- Snijd de koolraap in plakken en schil ze. Snijd de koolraap in reepjes.
- Kook de koolraap in weinig water in 10-15 minuten gaar. Laat de groente uitlekken.
- Verwarm de olie in een grote koekenpan of braadpan en voeg de koolraap toe.
- Meng de honing erdoor en roerbak de groente tot alles goed is gemengd en de honing gaat kleuren.
- Stuif wat kaneel over de koolraap en geef de aardappelen en het vlees erbij.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 522 kcal |
| Koolhydraten | 59,6 gr |
| Vetten | 16,9 gr |
| Vezels | 10 gr |
| Eiwitten | 28 gr |
| Verzadigd vet | 3 gr |
| Trans vet | 0,1 gr |
| Enkelv. onv. vet | 6,4 gr |
| Meerv. onv. vet | 6,6 gr |
| Cholesterol | 51,2 mg |
| Suikers | 19,9 gr |
| Zout | 0,19 gr |
| Calcium | 110,5 mg |
| Magnesium | 87,5 mg |
| Fosfor | 400 mg |
| Kalium | 1576,8 mg |
| Ijzer | 2,8 mg |
| Jodium | 6,8 µg |
| Koper | 0,3 mg |
| Zink | 3,38 mg |
| Seleen | 13,1 µg |
| Vitamine A | 86,6 µg |
| Vitamine B1 | 1,02 mg |
| Vitamine B2 | 0,23 mg |
| Vitamine B3 | 9,7 mg |
| Vitamine B6 | 1,097 mg |
| Foliumzuur | 79,4 µg |
| Vitamine B12 | 0,49 µg |
| Vitamine C | 50,8 mg |
| Vitamine D | 1,1 µg |
| Vitamine E | 4,8 mg |
| Vitamine K1 | 8 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.