Terug

Gekaramelliseerde koolraap

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 6 aardappelen
  • 200 gram hamlap
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 500 gram koolraap
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel honing
  • mespunt kaneel

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 57 x
  • Labels
  • balansdag
    eiwitrijk
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vrij van melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Bestrooi de hamlapjes met peper.
  3. Bak het vlees in de hete margarine bruin. Voeg 100 ml water toe en stoof het vlees in 20 minuten gaar.
  4. Snijd de koolraap in plakken en schil ze. Snijd de koolraap in reepjes.
  5. Kook de koolraap in weinig water in 10-15 minuten gaar. Laat de groente uitlekken.
  6. Verwarm de olie in een grote koekenpan of braadpan en voeg de koolraap toe.
  7. Meng de honing erdoor en roerbak de groente tot alles goed is gemengd en de honing gaat kleuren.
  8. Stuif wat kaneel over de koolraap en geef de aardappelen en het vlees erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 522 kcal
Koolhydraten 59,6 gr
Vetten 16,9 gr
Vezels 10 gr
Eiwitten 28 gr
Verzadigd vet 3 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 6,4 gr
Meerv. onv. vet 6,6 gr
Cholesterol 51,2 mg
Suikers 19,9 gr
Zout 0,19 gr
Calcium 110,5 mg
Magnesium 87,5 mg
Fosfor 400 mg
Kalium 1576,8 mg
Ijzer 2,8 mg
Jodium 6,8 µg
Koper 0,3 mg
Zink 3,38 mg
Seleen 13,1 µg
Vitamine A 86,6 µg
Vitamine B1 1,02 mg
Vitamine B2 0,23 mg
Vitamine B3 9,7 mg
Vitamine B6 1,097 mg
Foliumzuur 79,4 µg
Vitamine B12 0,49 µg
Vitamine C 50,8 mg
Vitamine D 1,1 µg
Vitamine E 4,8 mg
Vitamine K1 8 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu