Terug

Mie met chiligarnalen

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 200 gram rauwe gepelde garnalen (diepvries, ontdooid)
  • 200 gram volkoren mie
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 250 gram champignons
  • 2 eetlepels olie

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 97 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    vrij van melk

Bereiding

  1. Maak de knoflook en de peper schoon.
  2. Snijd de knoflook heel fijn en snijd de peper in ringetjes.
  3. Meng de knoflook, de peper en de citroenschil door de garnalen en laat dit 15 minuten in de koelkast marineren.
  4. Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  5. Maak de groente schoon.
  6. Snijd de ui in snippers, de prei in ringen en de champignons in plakjes.
  7. Verwarm 1 eetlepel olie en roerbak hierin de ui en de prei in een paar minuten gaar.
  8. Roerbak de champignons kort mee.
  9. Voeg de uitgelekte mie toe.
  10. Roerbak in de rest van de olie de garnalen in een paar minuten gaar. Schep de garnalen op de mie.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 561 kcal
Koolhydraten 70,2 gr
Vetten 13,6 gr
Vezels 10,4 gr
Eiwitten 34,3 gr
Verzadigd vet 2,7 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 4,4 gr
Meerv. onv. vet 5,1 gr
Cholesterol 143 mg
Suikers 5,8 gr
Zout 1,56 gr
Calcium 144 mg
Magnesium 174,8 mg
Fosfor 640,2 mg
Kalium 1094,4 mg
Ijzer 5,9 mg
Jodium 17,4 µg
Koper 1,35 mg
Zink 4,61 mg
Seleen 43 µg
Vitamine A 16,5 µg
Vitamine B1 0,6 mg
Vitamine B2 0,59 mg
Vitamine B3 11,5 mg
Vitamine B6 0,636 mg
Foliumzuur 76 µg
Vitamine B12 2,3 µg
Vitamine C 13,2 mg
Vitamine D
Vitamine E 7,6 mg
Vitamine K1 10,4 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu