Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- 1 theelepel geraspte citroenschil
- 200 gram rauwe gepelde garnalen (diepvries, ontdooid)
- 200 gram volkoren mie
- 1 ui
- 1 prei
- 250 gram champignons
- 2 eetlepels olie
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 97 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutvrij van melk
Bereiding
- Maak de knoflook en de peper schoon.
- Snijd de knoflook heel fijn en snijd de peper in ringetjes.
- Meng de knoflook, de peper en de citroenschil door de garnalen en laat dit 15 minuten in de koelkast marineren.
- Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de prei in ringen en de champignons in plakjes.
- Verwarm 1 eetlepel olie en roerbak hierin de ui en de prei in een paar minuten gaar.
- Roerbak de champignons kort mee.
- Voeg de uitgelekte mie toe.
- Roerbak in de rest van de olie de garnalen in een paar minuten gaar. Schep de garnalen op de mie.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 561 kcal |
Koolhydraten | 70,2 gr |
Vetten | 13,6 gr |
Vezels | 10,4 gr |
Eiwitten | 34,3 gr |
Verzadigd vet | 2,7 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 4,4 gr |
Meerv. onv. vet | 5,1 gr |
Cholesterol | 143 mg |
Suikers | 5,8 gr |
Zout | 1,56 gr |
Calcium | 144 mg |
Magnesium | 174,8 mg |
Fosfor | 640,2 mg |
Kalium | 1094,4 mg |
Ijzer | 5,9 mg |
Jodium | 17,4 µg |
Koper | 1,35 mg |
Zink | 4,61 mg |
Seleen | 43 µg |
Vitamine A | 16,5 µg |
Vitamine B1 | 0,6 mg |
Vitamine B2 | 0,59 mg |
Vitamine B3 | 11,5 mg |
Vitamine B6 | 0,636 mg |
Foliumzuur | 76 µg |
Vitamine B12 | 2,3 µg |
Vitamine C | 13,2 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 7,6 mg |
Vitamine K1 | 10,4 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.