Terug

Macaroni met noten en geroosterde paprikasaus

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
  • 150 gram volkoren macaroni
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 100 gram doperwten (diepvries)
  • 50 gram walnoten
  • peper
  • oregano

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 50 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    geschikt voor zwangeren
    budget
    klimaatkanjer
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  2. Snijd de paprika’s in stukjes.
  3. Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Fruit de ui en de knoflook zacht in de margarine.
  5. Voeg de paprika’s toe en laat dit een paar minuten zacht sudderen.
  6. Voeg de doperwtjes toe en kook ze in een paar minuten gaar.
  7. Roer er een paar lepels kookvocht van de macaroni door.
  8. Hak de walnoten grof.
  9. Giet de macaroni af en meng de macaroni door de paprikasaus.
  10. Maak het op smaak met peper en wat oregano en strooi de walnoten erover.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 574 kcal
Koolhydraten 67,8 gr
Vetten 22,9 gr
Vezels 11,8 gr
Eiwitten 18,4 gr
Verzadigd vet 2,4 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 4,9 gr
Meerv. onv. vet 13,7 gr
Cholesterol 0,1 mg
Suikers 10 gr
Zout 0,05 gr
Calcium 114,4 mg
Magnesium 168,1 mg
Fosfor 532,1 mg
Kalium 916,3 mg
Ijzer 5,5 mg
Jodium 4,7 µg
Koper 0,79 mg
Zink 3,94 mg
Seleen 7,9 µg
Vitamine A 162,4 µg
Vitamine B1 0,64 mg
Vitamine B2 0,26 mg
Vitamine B3 7 mg
Vitamine B6 0,827 mg
Foliumzuur 111,4 µg
Vitamine B12
Vitamine C 157,3 mg
Vitamine D 0,4 µg
Vitamine E 7,9 mg
Vitamine K1 32,4 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu