Fout
Ingrediënten
2 personen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 250 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
- 150 gram volkoren macaroni
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 100 gram doperwten (diepvries)
- 50 gram walnoten
- peper
- oregano
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 50 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesgeschikt voor zwangerenbudgetklimaatkanjervegetarischvrij van melk
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Snijd de paprika’s in stukjes.
- Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Fruit de ui en de knoflook zacht in de margarine.
- Voeg de paprika’s toe en laat dit een paar minuten zacht sudderen.
- Voeg de doperwtjes toe en kook ze in een paar minuten gaar.
- Roer er een paar lepels kookvocht van de macaroni door.
- Hak de walnoten grof.
- Giet de macaroni af en meng de macaroni door de paprikasaus.
- Maak het op smaak met peper en wat oregano en strooi de walnoten erover.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 574 kcal |
| Koolhydraten | 67,8 gr |
| Vetten | 22,9 gr |
| Vezels | 11,8 gr |
| Eiwitten | 18,4 gr |
| Verzadigd vet | 2,4 gr |
| Trans vet | |
| Enkelv. onv. vet | 4,9 gr |
| Meerv. onv. vet | 13,7 gr |
| Cholesterol | 0,1 mg |
| Suikers | 10 gr |
| Zout | 0,05 gr |
| Calcium | 114,4 mg |
| Magnesium | 168,1 mg |
| Fosfor | 532,1 mg |
| Kalium | 916,3 mg |
| Ijzer | 5,5 mg |
| Jodium | 4,7 µg |
| Koper | 0,79 mg |
| Zink | 3,94 mg |
| Seleen | 7,9 µg |
| Vitamine A | 162,4 µg |
| Vitamine B1 | 0,64 mg |
| Vitamine B2 | 0,26 mg |
| Vitamine B3 | 7 mg |
| Vitamine B6 | 0,827 mg |
| Foliumzuur | 111,4 µg |
| Vitamine B12 | |
| Vitamine C | 157,3 mg |
| Vitamine D | 0,4 µg |
| Vitamine E | 7,9 mg |
| Vitamine K1 | 32,4 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.