Terug

Mango met limoensiroop

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 mango

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Nagerecht
  • Bekeken 73 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Boen de limoen goed schoon. Snijd mooie reepjes van de schil. Pers de limoen uit.
  2. Breng het limoensap met de suiker aan de kook.
  3. Los de suiker op en laat het sap een beetje inkoken. Warm de reepjes schil even mee. Laat de siroop afkoelen.
  4. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes van de pit. Meng de limoensiroop door de mango.
  5. Verdeel het over 2 glazen coupes.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 125 kcal
Koolhydraten 27,9 gr
Vetten 0,3 gr
Vezels 2,3 gr
Eiwitten 0,9 gr
Verzadigd vet
Trans vet
Enkelv. onv. vet
Meerv. onv. vet 0,1 gr
Cholesterol
Suikers 27,1 gr
Zout
Calcium 20,2 mg
Magnesium 15,9 mg
Fosfor 17,4 mg
Kalium 207,4 mg
Ijzer 0,3 mg
Jodium
Koper 0,17 mg
Zink 0,11 mg
Seleen 2,9 µg
Vitamine A 36,4 µg
Vitamine B1 0,04 mg
Vitamine B2 0,06 mg
Vitamine B3 0,7 mg
Vitamine B6 0,058 mg
Foliumzuur 20,3 µg
Vitamine B12
Vitamine C 34,9 mg
Vitamine D
Vitamine E 1,5 mg
Vitamine K1 0,7 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu