Fout

Ingrediënten
2 personen
- 150 gram volkoren couscous
- 1 kleine courgette
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 250 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
- 1 kleine prei
- 1 blikje sardines
- 1 eetlepel olie van de sardines
- 2 theelepels citroensap
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 104 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eiklimaatkanjervrij van melk
Bereiding
- Breng 200 ml water aan de kook en schenk dit over de couscous.
- Laat de couscous wellen volgens de gebruiksaanwijzing op verpakking.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de courgette in blokjes, de ui en de knoflook in snippers, de paprika’s in blokjes en de prei in ringen.
- Laat de sardientjes uitlekken. Halveer de sardientjes in de lengte en verwijder de graat.
- Verwarm de olie uit het blikje sardientjes en fruit hierin de ui en de knoflook.
- Voeg de courgette en de prei toe en roerbak dit mee gaar.
- Warm de repen paprika mee.
- Roer er de couscous door en warm het geheel goed door.
- Maak de couscous op smaak met wat citroensap en peper.
- Schik de halve sardientjes erop.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 349 kcal |
Koolhydraten | 30,2 gr |
Vetten | 15,3 gr |
Vezels | 5,9 gr |
Eiwitten | 19,6 gr |
Verzadigd vet | 3,3 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 4,4 gr |
Meerv. onv. vet | 6,4 gr |
Cholesterol | 48 mg |
Suikers | 8,4 gr |
Zout | 0,73 gr |
Calcium | 365,3 mg |
Magnesium | 78,9 mg |
Fosfor | 454,9 mg |
Kalium | 893,3 mg |
Ijzer | 3,3 mg |
Jodium | 18,9 µg |
Koper | 0,24 mg |
Zink | 2,31 mg |
Seleen | 31,6 µg |
Vitamine A | 115 µg |
Vitamine B1 | 0,16 mg |
Vitamine B2 | 0,33 mg |
Vitamine B3 | 6,6 mg |
Vitamine B6 | 0,596 mg |
Foliumzuur | 111,8 µg |
Vitamine B12 | 9 µg |
Vitamine C | 127,1 mg |
Vitamine D | 2 µg |
Vitamine E | 6,7 mg |
Vitamine K1 | 16,2 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.