Terug

Stamppot met wortel en tempé

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 600 gram (zoete) aardappelen
  • 1 ui
  • 300 gram winterwortelen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 150 gram tempé
  • 1 eetlepel ketjap manis of sojasaus met minder zout
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 theelepel komijnzaad
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 100 ml groentebouillon met minder zout

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 53 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    budget
    klimaatkanjer
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  2. Pel de ui en snijd hem klein.
  3. Schrap de wortels en snijd ze in plakken.
  4. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes.
  5. Kook de aardappelen met de groente in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  6. Snijd de tempé in blokjes en meng er de ketjap door.
  7. Verwarm de margarine en bak hierin de tempé bruin.
  8. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  9. Bak de laatste minuut het komijnzaad en het verkruimelde chilipepertje mee.
  10. Breng de bouillon aan de kook.
  11. Giet de aardappelen met de groente af. Stamp het wat kleiner. Voeg de hete bouillon toe en roer alles door elkaar.
  12. Schep de gebakken tempé erop.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 508 kcal
Koolhydraten 68,3 gr
Vetten 15,6 gr
Vezels 14,2 gr
Eiwitten 16,7 gr
Verzadigd vet 2,2 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 4,4 gr
Meerv. onv. vet 7,9 gr
Cholesterol 0,2 mg
Suikers 17,7 gr
Zout 0,87 gr
Calcium 179,4 mg
Magnesium 120,4 mg
Fosfor 250,9 mg
Kalium 1594,3 mg
Ijzer 4,7 mg
Jodium 11,4 µg
Koper 0,32 mg
Zink 2,43 mg
Seleen 0,9 µg
Vitamine A 1417,2 µg
Vitamine B1 0,29 mg
Vitamine B2 0,3 mg
Vitamine B3 4,3 mg
Vitamine B6 0,68 mg
Foliumzuur 159,5 µg
Vitamine B12
Vitamine C 34 mg
Vitamine D 0,8 µg
Vitamine E 4,1 mg
Vitamine K1 29,2 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu