Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 3 rode paprika's
- 1 eetlepel olijfolie
- peper
- oregano
- 200 gram volkoren spaghetti of tagliatelle
- 50 gram pijnboompitten
- 150 gram diepvries doperwtjes
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 44 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesgeschikt voor zwangerenklimaatkanjervegetarischvrij van melk
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
- Maak de paprika's schoon en snijd ze in blokjes.
- Verwarm de olie in een steelpan en fruit hierin de ui en de knoflook zacht.
- Voeg de paprika's toe met 50 ml water, peper en oregano en laat dit 10 minuten zacht stoven.
- Pureer de groente tot een saus.
- Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudgeel. Laat ze op een bord afkoelen.
- Hak de helft van de pijnboompitjes fijn.
- Voeg de doperwtjes en de fijngehakte pijnboompitjes toe aan de paprikasaus en stoof de doperwtjes gaar.
- Giet de spaghetti af en meng de saus erdoor. Strooi de rest van de pijnboompitjes erover.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 658 kcal |
Koolhydraten | 88,5 gr |
Vetten | 19,9 gr |
Vezels | 13,1 gr |
Eiwitten | 24,9 gr |
Verzadigd vet | 2,4 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 8,6 gr |
Meerv. onv. vet | 6,8 gr |
Cholesterol | |
Suikers | 10,3 gr |
Zout | 0,06 gr |
Calcium | 96,9 mg |
Magnesium | 211,5 mg |
Fosfor | 645,3 mg |
Kalium | 1033,4 mg |
Ijzer | 6,8 mg |
Jodium | 4,8 µg |
Koper | 0,92 mg |
Zink | 5,04 mg |
Seleen | 6,4 µg |
Vitamine A | 111,1 µg |
Vitamine B1 | 0,92 mg |
Vitamine B2 | 0,32 mg |
Vitamine B3 | 9,3 mg |
Vitamine B6 | 0,802 mg |
Foliumzuur | 113,4 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 131,5 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 11,1 mg |
Vitamine K1 | 38,9 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.