Terug

Spaghetti met paprikasaus en pijnboompitjes

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 rode paprika's
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • oregano
  • 200 gram volkoren spaghetti of tagliatelle
  • 50 gram pijnboompitten
  • 150 gram diepvries doperwtjes

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 44 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    geschikt voor zwangeren
    klimaatkanjer
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  2. Maak de paprika's schoon en snijd ze in blokjes.
  3. Verwarm de olie in een steelpan en fruit hierin de ui en de knoflook zacht.
  4. Voeg de paprika's toe met 50 ml water, peper en oregano en laat dit 10 minuten zacht stoven.
  5. Pureer de groente tot een saus.
  6. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudgeel. Laat ze op een bord afkoelen.
  8. Hak de helft van de pijnboompitjes fijn.
  9. Voeg de doperwtjes en de fijngehakte pijnboompitjes toe aan de paprikasaus en stoof de doperwtjes gaar.
  10. Giet de spaghetti af en meng de saus erdoor. Strooi de rest van de pijnboompitjes erover.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 658 kcal
Koolhydraten 88,5 gr
Vetten 19,9 gr
Vezels 13,1 gr
Eiwitten 24,9 gr
Verzadigd vet 2,4 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 8,6 gr
Meerv. onv. vet 6,8 gr
Cholesterol
Suikers 10,3 gr
Zout 0,06 gr
Calcium 96,9 mg
Magnesium 211,5 mg
Fosfor 645,3 mg
Kalium 1033,4 mg
Ijzer 6,8 mg
Jodium 4,8 µg
Koper 0,92 mg
Zink 5,04 mg
Seleen 6,4 µg
Vitamine A 111,1 µg
Vitamine B1 0,92 mg
Vitamine B2 0,32 mg
Vitamine B3 9,3 mg
Vitamine B6 0,802 mg
Foliumzuur 113,4 µg
Vitamine B12
Vitamine C 131,5 mg
Vitamine D
Vitamine E 11,1 mg
Vitamine K1 38,9 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu