Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1.5 winterwortels (ca. 400 gram)
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 theelepel kerriepoeder
- 0.25 groentebouillontablet met minder zout
- 1 dunne prei
- 1 potje of klein blik witte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- 4 volkoren boterhammen
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 70 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eigeschikt voor zwangerenbudgetklimaatkanjervegetarischvrij van melk
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook klein.
- Snijd de wortels in plakken.
- Fruit de ui en de knoflook met de kerrie in de margarine goudgeel.
- Voeg de plakken wortel, 250-400 ml water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook de groente in 10 minuten gaar.
- Pureer de massa met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
- Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
- Spoel de witte bonen af.
- Roer de preiringen en de witte bonen door de soep en kook de soep nog 5 minuten.
- Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is.
- Serveer er het brood bij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 458 kcal |
Koolhydraten | 59,1 gr |
Vetten | 11,8 gr |
Vezels | 20,9 gr |
Eiwitten | 18,6 gr |
Verzadigd vet | 1,6 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 3,9 gr |
Meerv. onv. vet | 5,2 gr |
Cholesterol | 0,9 mg |
Suikers | 13 gr |
Zout | 1,35 gr |
Calcium | 185,1 mg |
Magnesium | 110 mg |
Fosfor | 352,6 mg |
Kalium | 1122,4 mg |
Ijzer | 5 mg |
Jodium | 46,8 µg |
Koper | 0,58 mg |
Zink | 2,57 mg |
Seleen | 8,6 µg |
Vitamine A | 1785,1 µg |
Vitamine B1 | 0,26 mg |
Vitamine B2 | 0,15 mg |
Vitamine B3 | 2,3 mg |
Vitamine B6 | 0,318 mg |
Foliumzuur | 135,8 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 15 mg |
Vitamine D | 0,8 µg |
Vitamine E | 4,8 mg |
Vitamine K1 | 21,2 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.