Ingrediënten

2 personen
  • 1 bosuitje
  • 0.5 teentje knoflook
  • 150 gram gare tamme kastanjes (of 400 gram ongepelde kastanjes*)
  • tijm, peper
  • 1.5 eetlepel vloeibare margarine
  • 200 ml groentebouillon met minder zout
  • 75 gram kastanjechampignons
  • 50 ml halfvolle melk

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Voorgerecht
  • Bekeken 163 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Maak het bosuitje schoon en snijd het in smalle ringen. Houd de groene ringen achter voor garnering.
  2. Snijd het stukje knoflook fijn.
  3. Halveer de gare kastanjes.
  4. Fruit de uienringetjes en de knoflook met wat peper en tijm in de helft van de margarine.
  5. Voeg de kastanjes toe met de bouillon en laat dit 5 minuten koken.
  6. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  7. Bak de champignons met de achtergehouden ringetjes ui in de rest van de margarine.
  8. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine heel fijn.
  9. Roer de melk erdoor en breng weer aan de kook.
  10. Verdeel de soep over 2 borden en garneer met de champignons met bosui.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 229 kcal
Koolhydraten 29,9 gr
Vetten 8,8 gr
Vezels 4 gr
Eiwitten 5,4 gr
Verzadigd vet 1,4 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 3,3 gr
Meerv. onv. vet 3,8 gr
Cholesterol 1,7 mg
Suikers 6,7 gr
Zout 0,22 gr
Calcium 92,6 mg
Magnesium 45,8 mg
Fosfor 120,3 mg
Kalium 671 mg
Ijzer 1,7 mg
Jodium 4,6 µg
Koper 0,3 mg
Zink 0,67 mg
Seleen 2,3 µg
Vitamine A 65,7 µg
Vitamine B1 0,26 mg
Vitamine B2 0,17 mg
Vitamine B3 1,9 mg
Vitamine B6 0,281 mg
Foliumzuur 51,5 µg
Vitamine B12 0,11 µg
Vitamine C 2,1 mg
Vitamine D 0,6 µg
Vitamine E 2,9 mg
Vitamine K1 47,3 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu