Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 bosuitje
- 0.5 teentje knoflook
- 150 gram gare tamme kastanjes (of 400 gram ongepelde kastanjes*)
- tijm, peper
- 1.5 eetlepel vloeibare margarine
- 200 ml groentebouillon met minder zout
- 75 gram kastanjechampignons
- 50 ml halfvolle melk
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Voorgerecht
- Bekeken 163 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Maak het bosuitje schoon en snijd het in smalle ringen. Houd de groene ringen achter voor garnering.
- Snijd het stukje knoflook fijn.
- Halveer de gare kastanjes.
- Fruit de uienringetjes en de knoflook met wat peper en tijm in de helft van de margarine.
- Voeg de kastanjes toe met de bouillon en laat dit 5 minuten koken.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Bak de champignons met de achtergehouden ringetjes ui in de rest van de margarine.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine heel fijn.
- Roer de melk erdoor en breng weer aan de kook.
- Verdeel de soep over 2 borden en garneer met de champignons met bosui.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 229 kcal |
Koolhydraten | 29,9 gr |
Vetten | 8,8 gr |
Vezels | 4 gr |
Eiwitten | 5,4 gr |
Verzadigd vet | 1,4 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 3,3 gr |
Meerv. onv. vet | 3,8 gr |
Cholesterol | 1,7 mg |
Suikers | 6,7 gr |
Zout | 0,22 gr |
Calcium | 92,6 mg |
Magnesium | 45,8 mg |
Fosfor | 120,3 mg |
Kalium | 671 mg |
Ijzer | 1,7 mg |
Jodium | 4,6 µg |
Koper | 0,3 mg |
Zink | 0,67 mg |
Seleen | 2,3 µg |
Vitamine A | 65,7 µg |
Vitamine B1 | 0,26 mg |
Vitamine B2 | 0,17 mg |
Vitamine B3 | 1,9 mg |
Vitamine B6 | 0,281 mg |
Foliumzuur | 51,5 µg |
Vitamine B12 | 0,11 µg |
Vitamine C | 2,1 mg |
Vitamine D | 0,6 µg |
Vitamine E | 2,9 mg |
Vitamine K1 | 47,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.