Fout
Ingrediënten
2 personen
- 6 aardappelen
- 2 rode paprika's
- stukje ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 kleine spitskool (750 gram)
- 2 rundertartaartjes
- peper
- 4 takjes selderij
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 70 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van ei
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Maak de paprika’s schoon en snijd ze klein.
- Snijd het stukje ui klein.
- Pel de knoflook.
- Fruit de ui en het hele teentje knoflook in de margarine zacht.
- Voeg de paprika en 100 ml water toe en kook dit 10 minuten.
- Maak de spitskool schoon en snijd de groente in repen.
- Kook de spitskool in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
- Grill de tartaar in een hete grillpan of onder de grill in 8 minuten gaar en bruin. Strooi er wat peper over.
- Was de selderij en knip het klein.
- Neem het teentje knoflook uit de paprika en pureer de paprika's met een staafmixer of in een keukenmachine.
- Warm de paprikasaus goed door en maak hem op smaak met peper en de selderij. Roer er van het vuur af de yoghurt door.
- Geef de saus, de spitskool en de aardappelen bij de tartaar.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 477 kcal |
| Koolhydraten | 48,6 gr |
| Vetten | 16,1 gr |
| Vezels | 10,5 gr |
| Eiwitten | 29,2 gr |
| Verzadigd vet | 3,9 gr |
| Trans vet | 0,2 gr |
| Enkelv. onv. vet | 5,7 gr |
| Meerv. onv. vet | 4,9 gr |
| Cholesterol | 43,8 mg |
| Suikers | 7,9 gr |
| Zout | 0,34 gr |
| Calcium | 142,2 mg |
| Magnesium | 93,3 mg |
| Fosfor | 396,7 mg |
| Kalium | 1642,7 mg |
| Ijzer | 5 mg |
| Jodium | 15,5 µg |
| Koper | 0,41 mg |
| Zink | 6,25 mg |
| Seleen | 8,9 µg |
| Vitamine A | 248,7 µg |
| Vitamine B1 | 0,3 mg |
| Vitamine B2 | 0,33 mg |
| Vitamine B3 | 7,7 mg |
| Vitamine B6 | 1,084 mg |
| Foliumzuur | 128,3 µg |
| Vitamine B12 | 2,03 µg |
| Vitamine C | 130 mg |
| Vitamine D | 1,4 µg |
| Vitamine E | 6,9 mg |
| Vitamine K1 | 134,1 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.