Terug

Pittige pompoensoep

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 400 gram pompoen
  • 1 kleine ui
  • 4 takjes koriander
  • 4 takjes koriander
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel olie
  • 0.75 gedroogd pepertje
  • 0.25 bouillontablet met minder zout

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Voorgerecht
  • Bekeken 58 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Schil het stuk pompoen en snijd het vruchtvlees in stukken.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  3. Was de koriander en hak de steeltjes klein.
  4. Fruit de ui en de koriandersteeltjes met de kerriepoeder in de olie glazig. Voeg de stukken pompoen, het verkruimelde pepertje, 250 ml water en het bouillontablet toe. Kook de pompoen in ca. 15 minuten gaar.
  5. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
  6. Breng de soep weer tegen de kook.
  7. Strooi de klein geknipte korianderblaadjes erover.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 88 kcal
Koolhydraten 5,8 gr
Vetten 5,9 gr
Vezels 3 gr
Eiwitten 1,7 gr
Verzadigd vet 1,2 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 2,2 gr
Meerv. onv. vet 2,1 gr
Cholesterol
Suikers 3,1 gr
Zout 0,13 gr
Calcium 55,3 mg
Magnesium 13,4 mg
Fosfor 31,8 mg
Kalium 256,1 mg
Ijzer 1,4 mg
Jodium 0,5 µg
Koper 0,04 mg
Zink 0,38 mg
Seleen 0,1 µg
Vitamine A 29 µg
Vitamine B1 0,22 mg
Vitamine B2 0,02 mg
Vitamine B3 0,2 mg
Vitamine B6 0,068 mg
Foliumzuur 26,7 µg
Vitamine B12
Vitamine C 17,5 mg
Vitamine D
Vitamine E 3,3 mg
Vitamine K1 34,2 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu