Fout

Ingrediënten
2 personen
- 400 gram pompoen
- 1 kleine ui
- 4 takjes koriander
- 4 takjes koriander
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 eetlepel olie
- 0.75 gedroogd pepertje
- 0.25 bouillontablet met minder zout
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Voorgerecht
- Bekeken 58 x
- Labels
-
geen varkensvleesbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarischvrij van melk
Bereiding
- Schil het stuk pompoen en snijd het vruchtvlees in stukken.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Was de koriander en hak de steeltjes klein.
- Fruit de ui en de koriandersteeltjes met de kerriepoeder in de olie glazig. Voeg de stukken pompoen, het verkruimelde pepertje, 250 ml water en het bouillontablet toe. Kook de pompoen in ca. 15 minuten gaar.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Breng de soep weer tegen de kook.
- Strooi de klein geknipte korianderblaadjes erover.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 88 kcal |
Koolhydraten | 5,8 gr |
Vetten | 5,9 gr |
Vezels | 3 gr |
Eiwitten | 1,7 gr |
Verzadigd vet | 1,2 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 2,2 gr |
Meerv. onv. vet | 2,1 gr |
Cholesterol | |
Suikers | 3,1 gr |
Zout | 0,13 gr |
Calcium | 55,3 mg |
Magnesium | 13,4 mg |
Fosfor | 31,8 mg |
Kalium | 256,1 mg |
Ijzer | 1,4 mg |
Jodium | 0,5 µg |
Koper | 0,04 mg |
Zink | 0,38 mg |
Seleen | 0,1 µg |
Vitamine A | 29 µg |
Vitamine B1 | 0,22 mg |
Vitamine B2 | 0,02 mg |
Vitamine B3 | 0,2 mg |
Vitamine B6 | 0,068 mg |
Foliumzuur | 26,7 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 17,5 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 3,3 mg |
Vitamine K1 | 34,2 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.