Terug

Karbonade met tutti frutti

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 50 gram tutti frutti
  • stuk citroenschil
  • 6 aardappelen
  • 2 ribkarbonades
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 750 gram andijvie
  • gemberpoeder
  • 1 eetlepel olie
  • kaneel

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 199 x
  • Labels
  • eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vrij van melk

Bereiding

  1. Laat de gewassen tutti frutti wellen in 200 ml heet water met een stukje citroenschil.
  2. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  3. Bestrooi de ribkarbonades met peper.
  4. Bak de karbonades in de margarine bruin.
  5. Voeg de tutti frutti met het vocht toe en stoof het vlees in 15 minuten gaar.
  6. Maak de andijvie schoon en snijd de groente in repen.
  7. Roerbak de andijvie met wat gemberpoeder in de hete olie in een paar minuten gaar.
  8. Maak de tutti frutti op smaak met wat gemberpoeder en kaneel. Geef de andijvie en de aardappelen erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 533 kcal
Koolhydraten 54,1 gr
Vetten 20,2 gr
Vezels 10,6 gr
Eiwitten 28,8 gr
Verzadigd vet 3,9 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 8,2 gr
Meerv. onv. vet 6,5 gr
Cholesterol 31,7 mg
Suikers 16,1 gr
Zout 0,17 gr
Calcium 175,1 mg
Magnesium 88,7 mg
Fosfor 350,8 mg
Kalium 1663,7 mg
Ijzer 3,3 mg
Jodium 18,6 µg
Koper 0,39 mg
Zink 2,98 mg
Seleen 12,8 µg
Vitamine A 485,8 µg
Vitamine B1 0,81 mg
Vitamine B2 0,28 mg
Vitamine B3 9,9 mg
Vitamine B6 0,966 mg
Foliumzuur 127,5 µg
Vitamine B12 0,28 µg
Vitamine C 21,4 mg
Vitamine D 1 µg
Vitamine E 6,5 mg
Vitamine K1 676,3 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu