Terug

Yoghurt met frambozencompote

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 doosje (125 g) frambozen
  • 0.5 appel
  • 2 theelepels witte basterdsuiker

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Nagerecht
  • Bekeken 60 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Was de frambozen. Houd een paar achter voor garnering.
  2. Schil het stuk appel en snijd het in stukjes. Breng de blokjes appel met 2 eetlepels water en de basterdsuiker aan de kook. Laat de appelblokjes zacht worden.
  3. Voeg de frambozen toe en warm ze 1 minuut mee. Laat de compote afkoelen.
  4. Verdeel de yoghurt over 2 glazen coupes en schep de compote er over. Garneer met de achtergehouden frambozen.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 45 kcal
Koolhydraten 7,8 gr
Vetten 0,2 gr
Vezels 2,1 gr
Eiwitten 1 gr
Verzadigd vet
Trans vet
Enkelv. onv. vet
Meerv. onv. vet 0,2 gr
Cholesterol
Suikers 7,4 gr
Zout 0,01 gr
Calcium 10,4 mg
Magnesium 13,1 mg
Fosfor 18,4 mg
Kalium 173,3 mg
Ijzer 1 mg
Jodium 0,6 µg
Koper 0,07 mg
Zink 0,21 mg
Seleen
Vitamine A 1,8 µg
Vitamine B1 0,06 mg
Vitamine B2 0,04 mg
Vitamine B3 0,2 mg
Vitamine B6 0,046 mg
Foliumzuur 20,6 µg
Vitamine B12
Vitamine C 21,3 mg
Vitamine D
Vitamine E 0,4 mg
Vitamine K1 5,6 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu