Fout
Ingrediënten
2 personen
- 1 doosje (125 g) frambozen
- 0.5 appel
- 2 theelepels witte basterdsuiker
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Nagerecht
- Bekeken 60 x
- Labels
-
geen varkensvleesbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Was de frambozen. Houd een paar achter voor garnering.
- Schil het stuk appel en snijd het in stukjes. Breng de blokjes appel met 2 eetlepels water en de basterdsuiker aan de kook. Laat de appelblokjes zacht worden.
- Voeg de frambozen toe en warm ze 1 minuut mee. Laat de compote afkoelen.
- Verdeel de yoghurt over 2 glazen coupes en schep de compote er over. Garneer met de achtergehouden frambozen.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 45 kcal |
| Koolhydraten | 7,8 gr |
| Vetten | 0,2 gr |
| Vezels | 2,1 gr |
| Eiwitten | 1 gr |
| Verzadigd vet | |
| Trans vet | |
| Enkelv. onv. vet | |
| Meerv. onv. vet | 0,2 gr |
| Cholesterol | |
| Suikers | 7,4 gr |
| Zout | 0,01 gr |
| Calcium | 10,4 mg |
| Magnesium | 13,1 mg |
| Fosfor | 18,4 mg |
| Kalium | 173,3 mg |
| Ijzer | 1 mg |
| Jodium | 0,6 µg |
| Koper | 0,07 mg |
| Zink | 0,21 mg |
| Seleen | |
| Vitamine A | 1,8 µg |
| Vitamine B1 | 0,06 mg |
| Vitamine B2 | 0,04 mg |
| Vitamine B3 | 0,2 mg |
| Vitamine B6 | 0,046 mg |
| Foliumzuur | 20,6 µg |
| Vitamine B12 | |
| Vitamine C | 21,3 mg |
| Vitamine D | |
| Vitamine E | 0,4 mg |
| Vitamine K1 | 5,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.