Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 klein blikje tonijn op water
- 3 groene olijven
- 2 takjes peterselie
- 2 eetlepels zuivelspread light
- peper
- 2 bruine boterhammen
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Voorgerecht
- Bekeken 63 x
- Labels
-
geen varkensvleesbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van ei
Bereiding
- Laat de tonijn uitlekken.
- Snijd de olijven klein.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Maak van de zuivelspread met de tonijn, de olijven, de peterselie en wat peper een smeuïg mengsel.
- Rooster het brood lichtbruin en snijd het in driehoekjes.
- Besmeer het brood met het mengsel.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 159 kcal |
Koolhydraten | 15,9 gr |
Vetten | 3,7 gr |
Vezels | 2,2 gr |
Eiwitten | 14,1 gr |
Verzadigd vet | 1,7 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 1,1 gr |
Meerv. onv. vet | 0,5 gr |
Cholesterol | 23,5 mg |
Suikers | 1,2 gr |
Zout | 1,03 gr |
Calcium | 35,4 mg |
Magnesium | 30 mg |
Fosfor | 135,2 mg |
Kalium | 176,8 mg |
Ijzer | 1,4 mg |
Jodium | 26,2 µg |
Koper | 0,1 mg |
Zink | 0,75 mg |
Seleen | 27,6 µg |
Vitamine A | 35,6 µg |
Vitamine B1 | 0,04 mg |
Vitamine B2 | 0,1 mg |
Vitamine B3 | 4,4 mg |
Vitamine B6 | 0,152 mg |
Foliumzuur | 14 µg |
Vitamine B12 | 1,35 µg |
Vitamine C | 1,3 mg |
Vitamine D | 0,4 µg |
Vitamine E | 0,4 mg |
Vitamine K1 | 6,7 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.