Fout

Ingrediënten
2 personen
- 200 gram volkorenpasta, bijv. fusilli of schelpjes
- 100 gram diepvries doperwtjes
- 2 bosuitjes
- 5 olijven zonder pit
- 250 gram (kastanje) champignons
- 10 blaadjes basilicum
- 150 gram tofu
- 2 eetlepels olijfolie
- 0.5 blik tomatenblokjes zonder zout
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 73 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesgeschikt voor zwangerenvegetarischvrij van melk
Bereiding
- Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Kook de doperwtjes net gaar.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Snijd de olijven klein.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Was de basilicum.
- Snijd de tofu in reepjes of blokjes.
- Verwarm de olie in een wok of grote braadpan en bak hierin de tofu en de uienringetjes bruin.
- Bak de champignons kort mee.
- Voeg de olijven, de doperwten en de tomatenblokjes toe en breng dit aan de kook.
- Schep de uitgelekte pasta erdoor en warm het geheel goed door.
- Maak op smaak met basilicum.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 629 kcal |
Koolhydraten | 78,2 gr |
Vetten | 19,3 gr |
Vezels | 13 gr |
Eiwitten | 29,3 gr |
Verzadigd vet | 3 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 9,5 gr |
Meerv. onv. vet | 5,3 gr |
Cholesterol | |
Suikers | 10,3 gr |
Zout | 0,46 gr |
Calcium | 251,9 mg |
Magnesium | 213,3 mg |
Fosfor | 642,1 mg |
Kalium | 1266,5 mg |
Ijzer | 8,1 mg |
Jodium | 7,6 µg |
Koper | 1 mg |
Zink | 4,96 mg |
Seleen | 11,9 µg |
Vitamine A | 54,1 µg |
Vitamine B1 | 0,74 mg |
Vitamine B2 | 0,57 mg |
Vitamine B3 | 12,4 mg |
Vitamine B6 | 0,629 mg |
Foliumzuur | 90,5 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 28 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 2,5 mg |
Vitamine K1 | 114,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.