Terug

Pasta met champignons en doperwtjes

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 200 gram volkorenpasta, bijv. fusilli of schelpjes
  • 100 gram diepvries doperwtjes
  • 2 bosuitjes
  • 5 olijven zonder pit
  • 250 gram (kastanje) champignons
  • 10 blaadjes basilicum
  • 150 gram tofu
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 0.5 blik tomatenblokjes zonder zout

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 73 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Kook de doperwtjes net gaar.
  3. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  4. Snijd de olijven klein.
  5. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  6. Was de basilicum.
  7. Snijd de tofu in reepjes of blokjes.
  8. Verwarm de olie in een wok of grote braadpan en bak hierin de tofu en de uienringetjes bruin.
  9. Bak de champignons kort mee.
  10. Voeg de olijven, de doperwten en de tomatenblokjes toe en breng dit aan de kook.
  11. Schep de uitgelekte pasta erdoor en warm het geheel goed door.
  12. Maak op smaak met basilicum.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 629 kcal
Koolhydraten 78,2 gr
Vetten 19,3 gr
Vezels 13 gr
Eiwitten 29,3 gr
Verzadigd vet 3 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 9,5 gr
Meerv. onv. vet 5,3 gr
Cholesterol
Suikers 10,3 gr
Zout 0,46 gr
Calcium 251,9 mg
Magnesium 213,3 mg
Fosfor 642,1 mg
Kalium 1266,5 mg
Ijzer 8,1 mg
Jodium 7,6 µg
Koper 1 mg
Zink 4,96 mg
Seleen 11,9 µg
Vitamine A 54,1 µg
Vitamine B1 0,74 mg
Vitamine B2 0,57 mg
Vitamine B3 12,4 mg
Vitamine B6 0,629 mg
Foliumzuur 90,5 µg
Vitamine B12
Vitamine C 28 mg
Vitamine D
Vitamine E 2,5 mg
Vitamine K1 114,3 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu