Terug

Quinoasalade met geitenkaas en ei

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 150 gram quinoa
  • 3 eieren
  • 100 gram peultjes
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 bosje radijs
  • 1 eetlepel olijfolie
  • citroensap
  • chilivlokken
  • 8 blaadjes basilicum
  • 30 gram verse geitenkaas

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 77 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    eiwitrijk
    caloriearm
    met weinig zout
    vrij van gluten
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Spoel de quinoa in een zeef onder stromend water af. Kook de quinoa in 300 ml water in ca. 15 minuten gaar.
  2. Kook de eieren hard.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Halveer de peultjes en snijd de sperziebonen in drieën.
  5. Kook de sperziebonen 8 minuten in weinig water.
  6. Voeg de peultjes toe en kook de groente in ca. 2 minuten verder beetgaar.
  7. Snijd de radijs in vieren.
  8. Meng de groente, de olie, citroensap naar smaak en wat chilivlokken door de quinoa. Laat alles koud worden.
  9. Was de basilicum en knip in reepjes.
  10. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  11. Leg de parten ei op de salade.
  12. Verkruimel de geitenkaas en strooi dit met de basilicum erover.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 503 kcal
Koolhydraten 51 gr
Vetten 19,4 gr
Vezels 11 gr
Eiwitten 25,8 gr
Verzadigd vet 5,2 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 8,2 gr
Meerv. onv. vet 3,8 gr
Cholesterol 285,8 mg
Suikers 6,9 gr
Zout 0,49 gr
Calcium 209 mg
Magnesium 211,7 mg
Fosfor 650,1 mg
Kalium 1165,7 mg
Ijzer 7,9 mg
Jodium 31,6 µg
Koper 0,62 mg
Zink 4,7 mg
Seleen 22,3 µg
Vitamine A 229 µg
Vitamine B1 0,51 mg
Vitamine B2 0,71 mg
Vitamine B3 2,3 mg
Vitamine B6 0,627 mg
Foliumzuur 272,3 µg
Vitamine B12 1,2 µg
Vitamine C 30,9 mg
Vitamine D 1,4 µg
Vitamine E 5,8 mg
Vitamine K1 39,1 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu