Fout

Ingrediënten
2 personen
- 150 gram quinoa
- 3 eieren
- 100 gram peultjes
- 250 gram sperziebonen
- 1 bosje radijs
- 1 eetlepel olijfolie
- citroensap
- chilivlokken
- 8 blaadjes basilicum
- 30 gram verse geitenkaas
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 77 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutvrij van glutengeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Spoel de quinoa in een zeef onder stromend water af. Kook de quinoa in 300 ml water in ca. 15 minuten gaar.
- Kook de eieren hard.
- Maak de groente schoon.
- Halveer de peultjes en snijd de sperziebonen in drieën.
- Kook de sperziebonen 8 minuten in weinig water.
- Voeg de peultjes toe en kook de groente in ca. 2 minuten verder beetgaar.
- Snijd de radijs in vieren.
- Meng de groente, de olie, citroensap naar smaak en wat chilivlokken door de quinoa. Laat alles koud worden.
- Was de basilicum en knip in reepjes.
- Pel de eieren en snijd ze in parten.
- Leg de parten ei op de salade.
- Verkruimel de geitenkaas en strooi dit met de basilicum erover.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 503 kcal |
Koolhydraten | 51 gr |
Vetten | 19,4 gr |
Vezels | 11 gr |
Eiwitten | 25,8 gr |
Verzadigd vet | 5,2 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 8,2 gr |
Meerv. onv. vet | 3,8 gr |
Cholesterol | 285,8 mg |
Suikers | 6,9 gr |
Zout | 0,49 gr |
Calcium | 209 mg |
Magnesium | 211,7 mg |
Fosfor | 650,1 mg |
Kalium | 1165,7 mg |
Ijzer | 7,9 mg |
Jodium | 31,6 µg |
Koper | 0,62 mg |
Zink | 4,7 mg |
Seleen | 22,3 µg |
Vitamine A | 229 µg |
Vitamine B1 | 0,51 mg |
Vitamine B2 | 0,71 mg |
Vitamine B3 | 2,3 mg |
Vitamine B6 | 0,627 mg |
Foliumzuur | 272,3 µg |
Vitamine B12 | 1,2 µg |
Vitamine C | 30,9 mg |
Vitamine D | 1,4 µg |
Vitamine E | 5,8 mg |
Vitamine K1 | 39,1 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.