Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1 bosje basilicum
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 bosuitjes
- 2 stengels bleekselderij
- 200 gram volkorenpasta, bijv. penne
- 0.5 eetlepel citroensap
- 0.5 komkommer
- 100 gram kerstomaatjes
- 1 blikje tonijn in water
- peper
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 75 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van melk
Bereiding
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
- Was de basilicum. Pel de knoflook.
- Maal de pijnboompitten met de helft van de basilicum, de knoflook, 1 eetlepel water en 1 eetlepel olijfolie met de staafmixer tot een grove basilicumpasta.
- Maak de bosuitjes en de bleekselderij schoon.
- Snijd de bosuitjes in schuine ringen en de bleekselderij in boogjes.
- Verwarm 1 eetlepel olie met de basilicumpasta in een kleine pan en smoor hierin de ringen bosui zacht.
- Voeg de bleekselderij en een paar lepels water toe en smoor de groente in enkele minuten beetgaar.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Laat de pasta uitlekken.
- Meng de gare groente door de goed uitgelekte pasta en laat het afkoelen.
- Maak de pasta op smaak met citroensap, veel klein geknipt basilicum en wat peper.
- Was het stuk komkommer en snijd het in lange reepjes.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in stukjes.
- Schik de reepjes komkommer, de tomaatjes en de stukjes tonijn naast de pasta.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 620 kcal |
Koolhydraten | 75,5 gr |
Vetten | 17,6 gr |
Vezels | 11,3 gr |
Eiwitten | 34,1 gr |
Verzadigd vet | 2,6 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 9,1 gr |
Meerv. onv. vet | 4,2 gr |
Cholesterol | 30,6 mg |
Suikers | 10,7 gr |
Zout | 0,59 gr |
Calcium | 202,6 mg |
Magnesium | 183,7 mg |
Fosfor | 650,1 mg |
Kalium | 1390,1 mg |
Ijzer | 7,6 mg |
Jodium | 16 µg |
Koper | 0,71 mg |
Zink | 4,96 mg |
Seleen | 51,3 µg |
Vitamine A | 216,9 µg |
Vitamine B1 | 0,65 mg |
Vitamine B2 | 0,4 mg |
Vitamine B3 | 14,7 mg |
Vitamine B6 | 0,788 mg |
Foliumzuur | 64,9 µg |
Vitamine B12 | 2,21 µg |
Vitamine C | 30,5 mg |
Vitamine D | 0,7 µg |
Vitamine E | 3,6 mg |
Vitamine K1 | 217,9 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.