Fout

Ingrediënten
2 personen
- 2 blaadjes gelatine
- 1 doosje verse of 125 gram diepvries frambozen
- 1 eetlepel suiker
- 150 gram magere kwark
- vloeibare margarine
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Nagerecht
- Bekeken 71 x
- Labels
-
geen varkensvleesbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangeren
Bereiding
- Laat de gelatine 5 minuten weken in ruim koud water.
- Houd een paar mooie frambozen achter voor garnering. Pureer de rest van de frambozen grof.
- Verwarm de frambozenpuree met de suiker en los daarin de goed uitgeknepen gelatine op.
- Roer er de kwark door.
- Bestrijk de vormpjes met een beetje margarine.
- Schep het kwarkmengsel in de vormpjes en laat dit in de koelkast in ca. 2 uur opstijven.
- Stort eventueel de kwarkpuddinkjes op schoteltjes en garneer ze met de achtergehouden frambozen.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 113 kcal |
Koolhydraten | 13,2 gr |
Vetten | 1,8 gr |
Vezels | 1,6 gr |
Eiwitten | 8,9 gr |
Verzadigd vet | 0,2 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 0,6 gr |
Meerv. onv. vet | 0,9 gr |
Cholesterol | |
Suikers | 12,6 gr |
Zout | 0,08 gr |
Calcium | 113,8 mg |
Magnesium | 21,3 mg |
Fosfor | 120,3 mg |
Kalium | 263,8 mg |
Ijzer | 0,9 mg |
Jodium | 19,8 µg |
Koper | 0,08 mg |
Zink | 0,62 mg |
Seleen | 3 µg |
Vitamine A | 17,3 µg |
Vitamine B1 | 0,07 mg |
Vitamine B2 | 0,14 mg |
Vitamine B3 | 0,3 mg |
Vitamine B6 | 0,057 mg |
Foliumzuur | 40,4 µg |
Vitamine B12 | 0,53 µg |
Vitamine C | 20 mg |
Vitamine D | 0,2 µg |
Vitamine E | 0,8 mg |
Vitamine K1 | 5 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.