Terug

Puddinkje met frambozen

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 doosje verse of 125 gram diepvries frambozen
  • 1 eetlepel suiker
  • 150 gram magere kwark
  • vloeibare margarine

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Nagerecht
  • Bekeken 71 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren

Bereiding

  1. Laat de gelatine 5 minuten weken in ruim koud water.
  2. Houd een paar mooie frambozen achter voor garnering. Pureer de rest van de frambozen grof.
  3. Verwarm de frambozenpuree met de suiker en los daarin de goed uitgeknepen gelatine op.
  4. Roer er de kwark door.
  5. Bestrijk de vormpjes met een beetje margarine.
  6. Schep het kwarkmengsel in de vormpjes en laat dit in de koelkast in ca. 2 uur opstijven.
  7. Stort eventueel de kwarkpuddinkjes op schoteltjes en garneer ze met de achtergehouden frambozen.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 113 kcal
Koolhydraten 13,2 gr
Vetten 1,8 gr
Vezels 1,6 gr
Eiwitten 8,9 gr
Verzadigd vet 0,2 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 0,6 gr
Meerv. onv. vet 0,9 gr
Cholesterol
Suikers 12,6 gr
Zout 0,08 gr
Calcium 113,8 mg
Magnesium 21,3 mg
Fosfor 120,3 mg
Kalium 263,8 mg
Ijzer 0,9 mg
Jodium 19,8 µg
Koper 0,08 mg
Zink 0,62 mg
Seleen 3 µg
Vitamine A 17,3 µg
Vitamine B1 0,07 mg
Vitamine B2 0,14 mg
Vitamine B3 0,3 mg
Vitamine B6 0,057 mg
Foliumzuur 40,4 µg
Vitamine B12 0,53 µg
Vitamine C 20 mg
Vitamine D 0,2 µg
Vitamine E 0,8 mg
Vitamine K1 5 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu