Terug

Wortelsoep met groenteprikker

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 sjalot of kleine ui
  • stukje gemberwortel
  • 1 winterwortel
  • 1 eetlepel olie
  • 4 takjes peterselie
  • 8 kerstomaatjes
  • 4 zwarte olijven zonder pit

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Voorgerecht
  • Bekeken 86 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  2. Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
  3. Schrap de wortel en snijd hem in plakjes.
  4. Fruit de sjalot en de gember in de olie glazig. Voeg de wortel toe en smoor dit enkele minuten mee.
  5. Schenk er 200 ml water bij en kook de groente in 10 minuten gaar.
  6. Was de peterselie en knip het kruid klein.
  7. Pureer de wortelmassa in de keukenmachine of met een staafmixer.
  8. Rijg de olijven en de kerstomaatje aan prikkers.
  9. Breng de soep weer aan de kook en verdeel de soep over 2 glaasjes of kopjes. Garneer met de peterselie en leg er een prikker bij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 103 kcal
Koolhydraten 7,8 gr
Vetten 6,5 gr
Vezels 4,3 gr
Eiwitten 1,3 gr
Verzadigd vet 1,3 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 2,7 gr
Meerv. onv. vet 2,1 gr
Cholesterol
Suikers 6,9 gr
Zout 0,43 gr
Calcium 38,8 mg
Magnesium 15,2 mg
Fosfor 46,3 mg
Kalium 389,7 mg
Ijzer 0,6 mg
Jodium 3,6 µg
Koper 0,08 mg
Zink 0,35 mg
Seleen 0,2 µg
Vitamine A 881,1 µg
Vitamine B1 0,06 mg
Vitamine B2 0,03 mg
Vitamine B3 0,9 mg
Vitamine B6 0,125 mg
Foliumzuur 41,8 µg
Vitamine B12
Vitamine C 14,5 mg
Vitamine D
Vitamine E 2,8 mg
Vitamine K1 17,3 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu