Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 sjalot of kleine ui
- stukje gemberwortel
- 1 winterwortel
- 1 eetlepel olie
- 4 takjes peterselie
- 8 kerstomaatjes
- 4 zwarte olijven zonder pit
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Voorgerecht
- Bekeken 86 x
- Labels
-
geen varkensvleesbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarischvrij van melk
Bereiding
- Pel de sjalot en snijd hem klein.
- Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
- Schrap de wortel en snijd hem in plakjes.
- Fruit de sjalot en de gember in de olie glazig. Voeg de wortel toe en smoor dit enkele minuten mee.
- Schenk er 200 ml water bij en kook de groente in 10 minuten gaar.
- Was de peterselie en knip het kruid klein.
- Pureer de wortelmassa in de keukenmachine of met een staafmixer.
- Rijg de olijven en de kerstomaatje aan prikkers.
- Breng de soep weer aan de kook en verdeel de soep over 2 glaasjes of kopjes. Garneer met de peterselie en leg er een prikker bij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 103 kcal |
Koolhydraten | 7,8 gr |
Vetten | 6,5 gr |
Vezels | 4,3 gr |
Eiwitten | 1,3 gr |
Verzadigd vet | 1,3 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 2,7 gr |
Meerv. onv. vet | 2,1 gr |
Cholesterol | |
Suikers | 6,9 gr |
Zout | 0,43 gr |
Calcium | 38,8 mg |
Magnesium | 15,2 mg |
Fosfor | 46,3 mg |
Kalium | 389,7 mg |
Ijzer | 0,6 mg |
Jodium | 3,6 µg |
Koper | 0,08 mg |
Zink | 0,35 mg |
Seleen | 0,2 µg |
Vitamine A | 881,1 µg |
Vitamine B1 | 0,06 mg |
Vitamine B2 | 0,03 mg |
Vitamine B3 | 0,9 mg |
Vitamine B6 | 0,125 mg |
Foliumzuur | 41,8 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 14,5 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 2,8 mg |
Vitamine K1 | 17,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.